NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Tersan Tersanesi Reefer Genel Kargo Gemisini Törenle Denize İndirdi

12.08.2020

Tersan Tersanesi tarafından Norveçli Egil Ulvan Rederi AS firması için inşa edilen ODDRUN WITH” isimli genel kargo gemisi düzenlenen tören ile denize indirildi.

Tersan Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nurettin Paksu'nun ev sahipliğinde yapılan törene Yalova Valisi Muammer Erol, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Tavşanlı Belediye Başkanı Mücahit Kaçar, Yalova Emniyet Müdürü Hakan Fındık, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Tahsin Becan ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Demiryürek katıldı.

86.18 metre uzunluğunda, 19.50 metre genişliğindeki gemiye “ODDRUN WITH” adı verildi.

Dondurulmuş ürün ve konteyner kargolarının kombine sevkiyatı için tasarlanan gemide Norveç kıyılarındaki somon çiftliklerine balık yemi temini için bir boşaltma sistemi de bulunacak.

Gemide, boşaltma sırasında vinçlerden üretilen enerjinin depolanmasını ve dönüştürülen enerjinin gemi üzerindeki bataryalara yönlendirilmesini sağlayan rejenerasyon teknolojisi bulunacak ve limanda beklerken aküleri şarj edilebilecek.

LNG makineler ve bataryalar ile hibrit şekilde çalışacak olan geminin aküleri, şaftlı jeneratörler ve dizel jeneratörlerle şarj edilebiliyor.

Doğalgaz sıvı halden gaz hale dönüştürülürken elde edilen eksi sıcaklık ile soğuk kargo ambarlarını -27 C’ye kadar soğutabilecek olan gemi, dondurulmuş ürünlerin taşınması için bu tür yeni teknolojilere sahip ilk gemi olacak.

“ODDRUN WITH”in suya indirilmesi töreninde konuşma yapan Tersan Genel Müdürü Mehmet Gazioğlu, “Egil Ulvan Rederi AS için yapılan bu gemiden gurur duyuyoruz. Bu gemi tersanemiz ve ülkemiz için çok önemli, çünkü bu gemide bir dizi yeni ve çevreye duyarlı teknolojiyi aynı anda uyguluyoruz. Tüm paydaşlarımıza, tedarikçilerimize ve esas olarak bu geminin inşasında çalışan ve büyük çaba gösteren çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.