NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Ticaret Sicili Memurları Marmara Bölge Toplantısı Çorlu'da Gerçekleştirildi

01.06.2010
Çorlu TSO tarafından 29 Mayıs 2010 Cumartesi günü Çorlu TSO Meclis Salonu’nda gerçekleşen 6. Marmara Bölgesi Ticaret Sicili Memurları Toplantısı’nda Odamızı, Ticaret Sicil Müdürü İbrahim AKKANAT, Yardımcıları M.Emrah AKIN ve D.Pınar TAYLAN temsil etti. Toplantıya, İstanbul Ticaret Odası, Erdek Ticaret Odası, Ayvalık Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Babaeski TSO, Biga TSO, Bilecik TSO, Burhaniye TSO, Bursa TSO , Çanakkale TSO , Çerkezköy TSO, Düzce TSO, Edirne TSO,Edremit TSO, Gelibolu TSO,Gemlik TSO , Giresun TSO, Gönen TSO, Hayrabolu TSO, Karacabey TSO, K. Ereğlisi TSO,Keşan TSO, Kırklareli TSO, Lüleburgaz TSO, Malkara TSO, Mustafakemalpaşa TSO, Orhangazi TSO, Tekirdağ TSO, Uzunköprü TSO ,Yalova TSO, Zonguldak TSO Genel Sekreter, Ticaret Sicil Memur ve Ticaret Sicil Memur Yardımcıları katılımda bulundular.

İstanbul Ticaret Odası Ticaret Sicili Şefi Hür YALÇINKAYA’nın, İstanbul Ticaret Sicili Memurluğu uygulamaları hakkında bilgiler sunduğu toplantıda katılımcılar Ticaret Sicili mevzuat ve uygulamaları hakkında istişarelerde bulundular. Yalova Ticaret Sicili Müdürü İbrahim AKKANAT ilk defa katılan İstanbul Ticaret Sicil Şefine daha önce çeşitli illerde beş defa bir araya gelindiği ve altıncısı düzenlenen bu toplantıların temel amacının; Bölgede birlikteliğin sağlanması için yapıldığını Marmara Bölgesi Ticaret Sicili Memurlukları olarak ortak paydada buluşmak işlemler hakkında tartışılarak Kanun ve Yönetmeliklerin doğru yorumlanması ve uygulamada farklılıkların ortadan kaldırılmasının sağlanması için yapıldığını söyledi.

Ayrıca; Yalova Ticaret Sicili Memurluğu olarak, İstanbul’dan gelen tescil taleplerinde uygulamada farklılıklar bulunmasından dolayı sıkıntı yaşandığı belirtildi. Sigorta Acenteliği tescillerinde muvafakat aranması ile ilgili Kanunun ve Bakanlık uygulamalarının açık olmasına rağmen İstanbul’da neden aranmadığı soruldu. Limited  ve Anonim şirketlerde tadil tasarısı uygulama farklılıkları, Genel Kurul Kararlarında Noter tasdiki aranmaması, şirketlere ait şube açılış ve ek işyeri açılışlarında Türk Ticaret Kanununa bağlı kalınmaması gibi durumlarda , özellikle Yalova Ticaret Sicili Memurluğu uygulamalarının firma yetkililerince çok fazla sorgulanır hale getirildiği ifade edildi.

Yaklaşık 5 saat süren toplantı sonunda Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası adına Genel Sekreter Özcan KAZAR ve Ticaret Sicili Memuru Meral SEMİZLER katılanlara teşekkürlerini ileterek katılım sertifikalarını takdim etti.