NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

TOBB Uyum Arabuluculuk ve Uyuşmazlık merkezi kurulum çalışmalarına başladık

22.10.2021

TOBB Uyum Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel ile Odamızda oluşturulacak, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi'nin kuruluş çalışmalarına başladık.

 

TOBB UYUM Nedir?

Uyuşmazlıkların dostane bir şekilde çözümünü hedefleyen arabuluculuğun temelleri çok eski geçmişe dayanmaktadır. Uyuşmazlıkların dava yolu ile çözümü yerine, tarafların kendi iradeleri ile uzlaşarak uyuşmazlığa son vermeleri, toplumsal huzurun ve barışın sürdürülebilir hale gelmesi açısından tercih sebebi sayılmaktadır. 

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) 22 Haziran 2012 yılında yürürlüğe giren ilk arabuluculuk kanunu olan “Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu’nun” hazırlık aşamasından bugüne kadar Türkiye’de arabuluculuk kurumunun gelişmesi, yargı yükünün hafifletilmesi ve yaygınlaşması konusunu önemsemekte ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürmektedir. Arabuluculuğun iş dünyasında çalışanlara ve iş insanlarına tanıtılması ve yaygınlaştırılması konusunda ulusal ve uluslararası birçok etkinlik düzenlemiştir.

Bu bağlamda, TOBB’un girişimleri ile iş dünyamızın ve vatandaşlarımızın uyuşmazlıklarının sürdürülebilir çözümlere ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla 09.12.2020’de TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi kurulmuştur.