NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Türk-İngiliz İş Forumu

18.04.2012
İngiltere Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Green ve beraberindeki önde gelen iş dünyası temsilcilerinin İstanbul ziyaretleri kapsamında, DEİK/Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından İngiltere İstanbul Başkonsolosluğu’nun işbirliği ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin evsahipliğinde 26 Nisan 2012 Perşembe günü saat 10.30’da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü Fazıl Say Auditoriumu’nda Türk-İngiliz İş Forumu düzenlenecektir. Anılan Foruma T.C. Maliye Bakanı Sn. Mehmet Şimşek de katılarak iki ülke iş dünyasına hitap edeceklerdir.

İngiltere, gelişmiş bir finans merkezi ve birçok Türk şirket için Avrupa'ya açılan bir kapı olmasının yanı sıra pek çok açıdan Türkiye’nin en önemli müttefiklerinden biridir. Küresel ekonomi yeniden şekillenirken, Türkiye'nin dünyadaki önemli finans ve yatırım merkezlerinden biri olma yolunda ilerlerken İngiltere gibi “doğal ve güçlü müttefik”ler ile geliştireceği işbirlikleri büyük önem taşımaktadır. İngiltere ile ticaret hacmimiz 2011 yılında 14 milyar dolara ulaşmış, ihracat fazlamız 2 milyar doların üzerinde gerçekleşmiştir.

Enerji-yenilenebilir enerji, ICT, demiryolu elektrifikasyonu, hijyenik çözümler, madeni yağlar alanında faaliyet gösteren, değişik sektörlere yönelik mühendislik, teknoloji ve danışmanlık hizmetleri ile yenilikçi iş çözümleri sunan firmaların yer aldığı konuk heyet listesi ekte bilgilerinize yer almaktadır.

İkili ekonomik ilişkilerin gelişmesi açısından önem taşıyan bu toplantıya katılmayı dileyen firmaların ekte yer alan başvuru formunu doldurarak en geç 24 Nisan 2012 tarihine kadar DEİK’e (Sn. Dilek Tuna ; tel : 0212.3395036 e-posta : [email protected]) iletmeleri gerekmektedir.

EKLER