NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ÇHC

28.03.2012
Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 7 – 11 Nisan 2012 tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti’ne resmi bir ziyaret gerçekleştirilecektir. Söz konusu ziyarete, Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği imkânlarının artırılması ve ihracatçı firmalarımızın ÇHC pazarında daha etkin olmaları amacıyla, DEİK organizasyonunda T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda bir özel sektör heyeti ile iştirak edilmesi öngörülmüştür.

Mevcut taslak programa göre Urumçi, Şangay ve Pekin şehirlerini kapsayacak söz konusu ziyaret sırasında, Başbakanımızın, Urumçi’de kurulması düşünülen Türk Sanayi Bölgesi ziyareti, Çin’de yerleşik Türk işadamları ve ÇHC yetkililerinin de katılımıyla toplantı ve iki ülke işadamlarının bir araya geleceği Türk-Çin İş Forumu, brifing ve ikili görüşmelerin düzenlenmesi planlanmaktadır. Bu çerçevede, ziyaret, gerek anılan pazara girmek isteyen, gerekse pazar paylarını daha da arttırmayı amaçlayan firmalar için önemli bir fırsat oluşturmaktadır. Ziyaret özel uçakla gerçekleştirilecektir. Özel sektör heyetine demir-çelik, mermer, madencilik, işlenmiş gıda, tekstil, otomotiv, beyaz eşya, bilişim, telekomünikasyon, enerji, kimya ve makine gibi potansiyel arz eden diğer tüm sektörlerde faaliyet gösteren ve uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmalarımızın katılmasında yarar görülmektedir.

Katılımcıların giderleri kendilerince ödenecektir. Konaklama, uçak, transferler, yemek ve diğer organizasyon masrafları için daha sonra belirlenecek paket ücretinden mahsup edilmek üzere, avans ödeme tutarı 2000 Avro’nun, İş Bankası, Beyoğlu Şubesi (Şube kodu: 1011) DEİK Türkiye - Asya Pasifik İş Konseylerinin TR 70 0006 4000 0021 0113 3147 26 nolu hesabına, en geç 30 Mart 2012 tarihine kadar yatırılması gerekmektedir. Paket program ücreti bilahare belirlenecek olup, avans olarak ödenen miktar düşülerek, ödenecek bakiye miktar katılımcılara ayrıca bildirilecektir. Uçak ve otel kontenjanının sınırlı olması nedeniyle, başvuru formlarının gönderilme sırasına göre katılımcılara öncelik verilecektir. Ziyaret kaydı avans ödemesinin yapılmasını takiben alınabilecektir. Katılım ücreti katılımcıların sayısına göre tespit edilmektedir ve katılım teyidini bildirip; avans ödemesini yapmış olan katılımcıların ziyarete katılmaktan vazgeçmeleri durumunda yapılan ödeme iade edilmeyecektir.

Söz konusu ziyarete katılmak isteyen üyelerinizin ekte yer alan başvuru formunu İngilizce eksiksiz doldurarak, avans ödeme bedelinin ödendiğini gösteren, katılımcının isminin de kayıtlı olduğu ödeme dekontu ile birlikte en geç 30 Mart 2012 mesai bitimine kadar DEİK Temsilcisi Hande Güngörür’e ([email protected]) iletmeleri gerekmektedir.

Önemli not: Katılımcıların yüksek çözünürlüklü (en fazla 2 MB) fotoğraflarını e-posta ile göndermeleri gerekmektedir. Program katılım teyidi veren firmalarımıza bilahare bildirilecektir.

EK: Başvuru Formu (İngilizce)