NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

VEDO-Veri Değerlendirme Ofisi düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı

07.08.2009

Odamız tarafından hayata geçirilen ve kısa adı VEDO olan "Veri Değerlendirme Ofisi" düzenlenen basın toplantısı ile Yönetim Kurulu Başkanımız Celal ÖZEL tarafından tanıtıldı.

Yalova  Ticaret ve Sanayi Odası,  üyelerine ve Yalova yereline ait verilerin sürekli toplanacağı ,bu verilerin bilgiye dönüştürülerek,Yalova Ticaret ve Sanayi Odası stratejik yönetim uygulamalarına yön vereceği bir yönetim sistemini hayata geçiriyor.

Kısaltılmış adı “VEDO” olan “Veri değerlendirme ofisi” nin ilk etapta yapacağı çalışma sorgulanabilir üye veri tabanı ve üye profil raporunun hazırlanması olacaktır. Üye profil raporu ile üyelerimizin ticari faaliyetleri ile ilgili bilgileri yanında,onların yaşam koşulları,sağlık,sosyal durumları,iletişim performansları,YTSO ile ilişkileri gibi birçok güncel bilgi alacağız. Verilerin toplanması üyelerimizin iş yerlerine uygun zamanları gözetilerek, ziyaretlerle yapılacaktır. 

VEDO bu verileri, istatistik analiz programları ile değerli bilgilere dönüştürecektir.Bu istatistiki bilgilerden bir çoğu da odamızın çalışma performansını gösteren önemli göstergelerimiz olacaktır.Bu göstergeleri iyileştirmek için yeni projeler ve destek çalışmaları planlanarak uygulanacaktır.

Üye veri tabanı ve profil raporu dışında,kamuoyu araştırmaları,periyodik ekonomik durum ölçümleri,sürekli iletişimi sağlama,üyelere sağlık sosyal destek çalışmalarının yapılması gibi faaliyetlerin yürütülmesi ve organizasyonlarda ofisin görev alanı içinde olacaktır.

Ofis ilerleyen dönemlerde, ulusal ve yerelde Yalova ile ilgili yapılan tüm,araştırma,analiz ölçümlerinde toplanacağı,izleneceği ve raporlanacağı bir faaliyeti de yürütecektir. Bütün bu veriler ve bilgiler Yalova da Ticaret ve Sanayi sektörünün yere daha sağlam basması, geleceği daha iyi planlaması adına üyelerimize destek olarak dönecektir.

AMAÇ
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimize ve Yalova yereline ait verilerin bilgiye dönüştürülerek, oda stratejik yönetim uygulamalarına yön verilmesi.

VEDO ÇALIŞMALARI

1. YTSO Profil Raporunun Çıkarılması
    Demografik Bilgiler (Yaş,sağlık,sosyal durum,medeni durum vs.)
    YTSO Kimlik Bilgileri (Adres,iletişim bilgileri,kayıt bilgileri vs.)
    Firma Profili (Meslek grubu,ciro,çalışan sayısı,ihracat ithalat durumu vs.)
    İletişim Performansı (Oda ile iletişim düzeyi,iletişim tercihleri,bilişim alt yapısı vs.)
    YTSO performansı (Oda algılama ölçümleri,beklentiler,hizmet kalitesi vs.)
2. Ulusal ve yerel Yalova ile ilgili tüm  araştırma, analiz ve ölçümlerin toplanması
      
3. Üyelerle ilgili sağlık ve sosyal destek çalışmalarının yürütülmesi.
   Oda profil raporundan elde edilen üyelerimizin demografik,sağlık ,sosyal durumuna göre daha kaliteli ve uzun bir yaşam için destek çalışmalarının koordinasyonu.
    Aktif üyelerin tümüne yaş,cinsiyet,hastalık durumlarına göre yıllık ,aylık periyodik kontrollerinin yapılması.

4. Üyelerle sürekli iletişim sisteminin yürütülmesi.
5. Periyodik ekonomik durum ölçümlerinin yapılması.
6. Oda kurumsal performansal performans takiplerinin yapılması.
7. Oda Akreditasyon Puanın yükseltilmesi.
8. Kamuoyu araştırmalarının yapılması.

Çalışma Metodu
- Sahadan,VEDO temsilcileri aracılığı ile yüz yüze görüşmelerle sürekli veri akışı sağlanacak.
- Toplanan veriler,VEDO veri tabanı sistemine kayıt edilerek raporlanarak bilgiye dönüştürülecek.

Doğru ve hızlı bilgi akışı sayesinde üyelerimizin iş ve günlük yaşantısındaki sorunlarını daha iyi görebilecek ve bu yönde daha aktif çalışmalar yapabileceğiz.