NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Vergi rekortmenlerine ödülleri verildi

07.09.2008
Plaket töreninin açılış konuşmasını yapan Yalova Ticaret ve sanayi odası meclis Başkanı Cemil Demiryürek, “2006 yılında ticari gelir vergisinde 6, kurumlar vergisinde 8, ve ihracatta 3 olmak üzere toplamda 17 kişiye plaketlerini sunacağız. Odamız tüm Yalova ilini kapsamaktadır. 4000’i aşkın üyemiz bulunmaktadır. esnafın tüccarın sorunlarının çözüme ulaşması için elimizden gelen en iyi çalışmaları yapma gayreti içindeyiz. Yüksek düzeyde Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi ve ihracatta bulunan kişi ve kurumları tebrik ediyorum” dedi.

Demiryürek'ten sonra konuşan Yalova Defterdarı İsa İnal ise, "Vergi verenlerin onurlandırılması çok önemli bir olaydır. Bizim YTSO ile ilişkilerimiz sürmektedir. Esnaf ve tüccarların sorunlarına çözüm bulabilmek için birlikte çalışmalarda bulunuyoruz. 'Yalova'nın geliri gideri nedir?' derseniz Yalova kendi kendine yeten bir ildir. Devlete yük olan bir il değildir. Örneğin devlet Yalova'ya 100 liralık bir destek veriyorsa, Yalova bunu %115 olarak geri vermektedir. Yalova'nın sanayisi çok gelişmiştir. 2 sene sonra sanayinin Yalova'ya getirisinden bahsetmeye başlayacağız. Böylelikle canlanmış Yalova ekonomisi ile Yalova'da yüksek düzeyde vergi ödeyenlerin sayısının da her geçen gün artacağını düşünüyorum" dedi.

Rekortmen iş adamlarını tebrik eden Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu'nun ardından konuşan Vali Doç. Dr. Yusuf Erbay ise, "Vergilerini yüksek düzeyde ve yüksek olarak ödeyen iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum ve hepsini kutluyorum. Türkiye'de bir şeyleri hak edenlerin sayısı az. Türkiye vergisini düzgün ödeyen kişiler ile gurur duyuyor. Bugün burada yapılan törende bir kadirşinaslıktır. Bunun için YTSO'ya da çok teşekkür ediyorum. Yalova sanayi açısından çok farklı rotaya doğru gidiyor. Biz hep birlikte Yalova'nın anayasasını yaptık. Stratejik ve 1/25 bin'lik Çevre Düzeni Planı’nı yaptık. Çevre Düzeni Planı bağlayıcı bir plandır. Buna karşı davalar açıldı. Olabilir. Ama biz kanunun verdiği yetkiyle belediye ve il özel idaremiz ile çok güzel bir çalışma yürüttük. Bu plana göre Yalova'nın doğusu sanayi, batısı ise ekoloji dostu ekonomidir. Buna ben karar vermedim. Buna Yalova karar verdi. O plana göre işler yapılıyor. Buradaki herkesin daha fazla işçi çalıştırmak için çaba gösterdiğini biliyorum. Bunun için ben ve ekibim sizlerin önündeki engeli kaldırmak için ve bürokrasiyi kaldırmak için çalışıyoruz. Her zaman yatırım yapmak isteyenlerin yanındayız. Vergileri ile ülkemizi güçlendiren, hakkıyla vergilerini ödeyen kişilere çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Vali Erbay'ın konuşmasının ardından yapılan plaket töreninde Gelir Vergisi'nde Birol Önderoğlu adına Veysel Yavaş'a Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, Aysu Aksakal'a Uludağ Üniversitesi Yalova Meslek Yüksek Okulu Müdürü Osman Sacit Görgül, Ömer Sefa Kutluay'a YTSO Başkanı Lütfullah Akıncı, Hale Sezer adına Bertan Güngör'e Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, Aziz Aydın'a Bozöyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Habip Eser, Fatma Doğru adına Rasim Doğru'ya Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Çoklar plaketlerini sundu.

Kurumlar Vergisi'nde ise, Becanlar Day. Tük. Ltd.Şti adına Tahsin Becan'a Yalova Valisi Doç. Dr.Yusuf Erbay, Demiryürek İnş. Taah. Ltd.Şti adına Ahmet Demiryürek'e Yalova İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanı Adem Çabuk, B.M.T. Bahadır Madencilik Ltd.Şti adına Muğlim Bahadır'a YTSO Meclis Başkanı Cemil Demiryürek, Birfen Elektrik Elektronik San. Ltd. Şti. adına Seçkin Özer'e Altınova Kaymakamı Cemal Şahin, Göker Tarımsal Etk. Dan. Ltd. Şti adına Ercan Sancar'a Vergi Dairesi Müdürü Nurettin Erdoğan, Okaytaş Madencilik Ltd.Şti. adına Kazım Demirtaş'a İznik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahrettin Keskin, Yapın İnşaat Çelik Kons. Ltd.şti adına Nusret Karalioğlu'na Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt, Promaks Proje ve Mak. San. Ltd. Şti. adına Aslı Aydın'a Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Öncü plaketlerini verdiler.

Son olarak ihracat alanında rekortmen olan Almerpa Enerji A.Ş adına Hakkı Kan'a Yalova Defterdar'ı İsa İnal, Mantaş A.Ş. adına İsrael Ojalvo'ya Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ve U.S. Dış Ticaret Ltd. Şti. adına Suat Canbek'e ise Akademik Odalar Birliği Başkanı İslam Doğan plaketlerini takdim etti