NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Vergi rekortmenlerine plaketleri verildi

03.11.2008
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2007 yılında Yüksek Düzeyde Gelir ve Kurumlar Vergisi Ödeyenler ile İhracat yaparak Ülke ekonomisine katkıda bulunanlar için düzenlediği ödül töreni Yürüyen Köşk’te gerçekleşti.

Yürüyen köşk bahçesinde düzenlenen kokteyl ile başlayan geceye Yalova protokolü, sanayiciler ve iş adamları, çevre ilçelerin Ticaret Odası Başkanları katıldı. Meclis Başkanı Cemil Demiryürek yapmış olduğu açılış konuşmasında dereceye girenleri tebrik etti ve YTSO hakkında kısa bilgiler verdi.

Yalova Vergi Dairesi Müdürü Nurettin Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında 01.01.2008 tarihinden itibaren kurumunda; dilekçe yazışmaları, vergi borcu işlemleri, 444 01 89 telefonu üzerinden soru cevap işlemleri gibi birçok işlemin elektronik ortamdan gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca yaklaşık 25 Bin kayıtlı aracın bulunduğu Yalova’da araç muayenelerinin yapılması için Bursa Yolu üzerinde araç muayene istasyonu kurulduğunu belirtti.

Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu yaptığı konuşmasında; “Yalova’ya gelecek yatırımcı, sanayici 1/25.000’lik çevre düzeni planı sayesinde hangi konuda, nerede çalışacağını biliyor. Geceyi düzenleyen YTSO’ya teşekkür eder, rekortmenleri tebrik ederim” dedi.

AKP Yalova Milletvekili İlhan Evcin ise “1 Temmuz’dan itibaren Belediye ve İl Özel İdaresine ayrılan paylar arttı. İnşallah sanayicilerimiz, iş adamlarımız artar. Bu kişiler sadece sanayi için değil eğitim, sağlık, spor alanlarında da hizmetler gerçekleştiriyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Her zaman Valilere, Milletvekillerine sayın denir; iş adamlarına hiçbir zaman sayın denmez. Bence iş adamlarına da sayın denmeli diyen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce sözlerini şöyle sürdürdü. “Geçtiğimiz günlerde Kayseri’ye gittim. Her okul bir isimle anılıyordu, bu nedir diye sordum. Varlıklı aileler artık burada yarışıyor, bir aile ilköğretim okulu yaptırıyorsa öbürü lise yaptırıyor yanıtı aldım. Bende artık Yalovalı iş adamlarının okul değil üniversite yaptırmasını istiyorum, varlıklarını bu yönde kullanmalılar. Ayrıca Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu’na Yürüyen Köşk’e yaptığı çalışmalar için teşekkür ederim” dedi.

Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set; “Bu ağır koşullarda dereceye giren iş adamlarını tebrik ediyorum, saygılar sunuyorum” dedi.

Gecede ödül alan kişi ve kurumlar şöyle;

GELİR VERGİSİ

1.Hale Sezer
2.Ömer Sefa Kutluay
3.Birol Önderoğlu
4.Burçin Tangürek
5.Mehmet Can Önen
6.Cemil Aydıner
7.Kerim Yıldırım
8.Ayça Atiye Sezer
9.Erdal Koştu
10.Mustafa Çiftçi

KURUMLAR VERGİSİ

1.Promaks Proje ve Mak. San. Ltd. Şti.
2.Yapın İnşaat Çelik Kons. Ltd. Şti.
3.Santes Sanayi Tes. Ltd. Şti.
4.Birfen Elektrik Elektronik San. Ltd. Şti.
5.Okaytaş Madencilik Ltd. Şti.
6.Becanlar Day. Tük. Ltd. Şti.
7.B.M.T. Bahadır Madencilik Ltd. Şti.
8.Göker Tarımsal Etk. Dan. Ltd. Şti.
9.Demiryürek İnş. Taah. Ltd. Şti.
10.S-Meter Sayaç Ltd. Şti.

İHRACAT

1.U.S.Dış Ticaret Ltd. Şti.
2.Mantaş A. Ş.
3.Almerpa Enerji A. Ş.

Armutlu

Gelir ve Kurumlar Vergisi

1.Kamil Sağanak
2. Rehber Özel Güvenlik Ltd. Şti.

Altınova
Gelir ve Kurumlar Vergisi
1.Ali Özoğlu
2.Yalova-Altınova Tersane A. Ş.

Çınarcık

Gelir ve Kurumlar Vergisi

1.Ahmet Kemal Kır
2.İntes İnşaat Tes. Ltd. Şti