NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Yalova 1.İnovasyon Yarışması bilgilendirme toplantısı yapıldı

16.06.2010

Yalova 1.İnovasyon Yarışması bilgilendirme toplantısı 15 Haziran 2010 Salı günü YTSO Toplantı salonunda gerçekleştirildi.Toplantıda girişimciler için başvuruların ne şekilde yapılacağı ve değerlendirme süreçleri hakkında bilgiler verildi.

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel yapmış olduğu konuşmada, “Günümüz yoğun rekabet ortamında, firmaların sürdürülebilir başarısı büyük ölçüde inovasyon performanslarına bağlıdır.

Odamız ile Yalova Üniversitesi tarafından birlikte düzenlenen “ Yalova İnovasyon Yarışması” ile inovasyona dönük süreçleri, özümsenmiş ve içselleştirilmiş bir yapı içinde ortaya çıkan, katma değeri yüksek, inovatif ürünler ve süreçler ile kanıtlanan bir iş yapış tarzını geliştirerek, sürdürülebilir rekabet avantajına ulaşan başarı örneklerinin ödüllendirilmesi ve böylece bu tür yaklaşımların yaygınlaştırılması yoluyla inovasyonun bir ticari getiri avantajı olarak öne çıkartılması amaçlanmaktadır.

Artık yeni bir kavram olmaktan çıkan inovasyon, rekabette en önemli faktör haline gelmiştir. Tercih edilebilirliğimizin devam etmesi ve artması için önemli adımlar atmamız gerekmektedir. Bu bakımdan yenilikçi düşüncelere her zaman açık olmalıyız

Bu nedenle Yalova’nın değerli varlık ve kaynaklarını harekete geçirebilmemiz için özel, kamu ve sivil toplum kuruluşlarımızın inovasyon konusunda ortak bir strateji doğrultusunda hareket etmesi gerekmektedir.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası olarak her yıl 15 -21 Nisan tarihleri arasında inovasyon konusunda etkinlikler düzenlenmesi stratejik planlarımızda yer almıştır.

Amacımız; bu konuda girişimcilerimizin özendirilmesi, donanımlarının artırılması ve Yalova’daki önemli beşeri sermayenin harekete geçirilmesidir.

Bu doğrultuda Lise ve Üniversite Öğrencileri ile birlikte Girişimcilerimizin iştirak edebileceği Yalova İnovasyon Yarışması Düzenledik.

Ödüllerin belirlenmesinde 6 temel ölçüt belirlenmiştir.
1-Liderlik
2-Stratejik planlama
3-Bilgi
4-İnsan Kaynağı
5-Süreçler
6-İş Sonuçları
 
Yalova İnovasyon Yarışması için Yönetmelik, Değerlendirme,Başvuru Formu ve Klavuzu ve detaylı bilgi  www.yalovainovasyon.com internet sitesinde yer almaktadır.

Girişimcilerimiz için son başvuru tarihi 20 Eylül 2010 olup, Ödül töreni 12 Ekim 2010 tarihinde yapılacaktır.” dedi.