NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal Odamız Meclis toplantısında Zambak Projesini hakkında bilgilendirmede bulundu.

25.06.2012
Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, 12 Haziran 2012 tarihinde YTSO Meclis Toplantı Salonunda yapılan Odamız Meclis toplantısına katıldı.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, ZAMBAK projesi ile Yalova Belediyesi çalışmaları hakkında Meclis Üyelerini bilgilendirdi.

ZAMBAK’ın zaman ve mekan kavramlarını ortadan kaldırdığını dile getiren Koçal, “Gelecekte büyük binalar ve büyük fabrikalara gerek kalmayacak. İnsanlar evlerinden çıkmadan parkta, bahçede çalışıp işlerini devam ettirebilecek. Bunun pratiğe geçirilmesi Yalova Belediyesi’nde hayat buldu. Türkiye ve dünyada da zaman içinde bu yaptığımız projenin algılanarak hayata geçeceğine inanıyorum. Yalova yaptığı bu projeyle tarihsel bir iş yaptı” dedi.

Koçal daha sonra meclis üyelerine ZAMBAK projesini şöyle anlattı; “Yalova Belediyesi’nde her işi tanımladık. Şu anda 6 bin işin tanımı var. Bütün tanımladığımız işleri sayısallaştırdık. Tanımlamadan sayısallaştıramazsınız, sayısallaştırmadan denetleyemezsiniz denetleyemeden de iyileştiremezsiniz. Biz her işi tanımladığımız gibi belediyedeki çalışanların da tanımlanmış ve sayısallaşmış işleri ve işlemleri yapmasını otomasyon üzerinden kontrol eder hale geldik. Bu bize belediye personelinin günde kaç saat kaç dakika hizmet ürettiğini öğrenme ve bilgisayardan takip etme imkanını sağladı. 8-5saat çalışma mantığı da bu şekilde ortadan kalkıyor. Nerede olursa olsun eğer çalışan hizmet üretiyorsa, bu ürettiği hizmeti ben dakika dakika ölçüyorsam mekan zorunluluğu yok. Çalışan işini üretiyorsa tatile bile gidebilir. İşini evinde üretmesiyle parkta, bahçede veya başka bir ilde üretmesi arasında fark yok.”

Koçal ayrıca 2,5 yıl sonra Körfez Köprüsü yapımı  bitince Yalova’nın nüfusunun artacağını, İstanbul’da 3-5 yıllık kongre rezervasyonlarının dolu olduğunu, Yalova’nın Bahçeşehir’den daha yakın olacağını söyleyerek “Sıcak suyu olan bir kongre otelinin bana göre İstanbul otellerinden daha fazla rekabet etme şansı olacak” dedi.

Turizmde de altyapı çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizerek, 6 müze açacaklarını anlatan Koçal, konuşmalarına şöyle devam etti; “Müzeleri Yalova’nın değişik yerlerine yapacağız böylece ekonomiye katkı sağlayacağız. Sahile çiçek saati yaptık. Brüksel’de gördüğüm çiçek halısını Yalova’da da  yaptık. Şuan Yalova’ya 250 bin turist geliyor, ben idda ediyorum ki 3-5 sene sonra bu sayı 2 milyonlara çıkacak. Yalova’da sıcak suyumuzun olması önemli avantaj sağlıyor. Gelecek turistlerin gezecekleri yerleri yapmamız lazım. Çiçeklerin olduğu çevre düzeninde İnsanların dolaşabileceği, fotoğraf çektirebileceği alanların olması şart. Akıllı bisikletleri getiriyoruz gelen turistler ilimizi gezerek esnafımıza fayda sağlasınlar” dedi.