NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Yalova bu ay iki fuara birden ev sahipliği yapacak.

05.10.2009

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Özel, Ekim ayında iki fuar birden düzenleyeceklerini söyleyerek bu fuarların Yalova’nın kentleşmesine ve tanıtılmasına katkı sağlayacağını söyledi.


Celal Özel, fuar ve oda yetkilileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında Yalova’nın bu ay iki fuara birden ev sahipliği yapacağını dile getirdi. 8- 11 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Flower Show 09 Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı’nın bu sene 7.sinin yapılacağını, bunun yanında ilk kez bu sene Yapı Decoor 2009 adıyla yeni bir fuar organize ettiklerini ifade eden Özel, “Bu yıl fuar organizasyonumuza profesyonel bir yapı kazandırarak bir fuar firmasıyla anlaştık. Yalova, çiçekçilik anlamında marka olmuş bir şehir ve bu alandaki tek ihtisas fuarı da kentimizde düzenleniyor. Fuar, kentimize ekonomik canlılık ve sosyal hareketlilik kazandıracaktır. Bu sene fuarı iş bağlantılarının daha kolay yapılabildiği, fuar katılımcılarının beklentilerinin daha fazla karşılandığı bir yapıya kavuşturmak istedik” dedi.

Fuarı sadece odanın organizasyonu olarak görmenin yanlış olacağını da belirten Özel,

“Bu fuarlar kentimize bir kimlik kazandırarak kentleşmesine ön ayak olacak. Bu yüzden tüm kurumların bu konuda destek vermesi, düzenlenen fuarları sahiplenmesi gerekiyor” diye konuştu.
Özel, bu sene ilk kez Yapı Decoor 2009 adıyla yeni bir fuar düzenlediklerini de ifade ederek şöyle konuştu:

“Coğrafi konumu, ekonomik yapısı ve sektörel potansiyel göz önüne alındığında Yapı Decoor Fuarı mimar, mühendis, müteahhit, yatırımcı kuruluşlar gibi sektör profesyonelleri ile ihtiyaç sahibi nihai tüketicileri katılımcı firmalar ile buluşturacaktır. 15-18 Ekim tarihleri arasındaki bu fuarla Yalova’yı bu alanda da tanıtmak istiyoruz. Yönetime geldiğimiz günden bu yana Yalova’daki fuar sayısının artması için uğraş veriyoruz. Gelecekte yapmayı düşündüğümüz 2-3 fuar daha var”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özel, fuarlara giriş ücretinin 5 TL olduğunu, her iki fuarın da son gün halka açık olduğunu vurguladı.

CYF Fuarcılık Genel Müdürü Hakan Yüksel ise her iki fuarın da TİGEM’de bulunan Fuar Alanı’na kurulan 4 bin metrekarelik çadırda gerçekleştirileceğini, fuara katılan firma sayısının geçtiğimiz senelere oranla arttığını kaydetti.

Flower Show 2009’a 3’ü yurtdışından olmak üzere 85 firmanın katılacağını belirten Yüksel, “Yalova bu anda markalaşmış olduğu için düzenlenen fuar da ilgi çekiyor. Ancak ilerleyen senelerde biz işin uluslar arası boyutunu daha da geliştirmek istiyoruz. Bu sene 3 yurtdışı firma bizimle olacak. Gelecek senelerde bu sayıyı arttırmamız gerekiyor. Yapı Decoor Fuarı’nda da şu anda az yerimiz kaldı” şeklinde konuştu.