NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Yalova SGK İl Müdürü Mehmet Salih Aydın odamızı ziyaret etti.

15.09.2021

Yalova SGK İl Müdürü Mehmet Salih Aydın, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan ve yönetim kurulu üyeleri ile yeni hizmet binalarında bir araya geldi.

Ziyarette, üyelerinin 7326 sayılı borç yapılandırmasından yararlanılması durumunda gecikme zammı ve gecikme faizinin silinmekte olduğu ve anapara + Yi-ÜFE ile ödeme kolaylığı saklandığı ifade edildi.  Peşin ödemenin tercih edilmesi durumunda Yİ-ÜFE nin de %90’ ının, iki taksitte ödemede ise Yi-ÜFE’ nin %50’sinin silindiği bilgisi verildi. İlk iki taksitin süresinde ödenmesi zorunluluğu hatırlatıldı. Borcunu yapılandıran ve taksitlerini düzenli ödeyenlerin teşviklerden yararlanabileceği anlatıldı. 4/b (Bağ-Kur) prim borçlarını ve prim günlerini daha önceki kanunlara istinaden donduran sigortalılar için ise 01.11.2021 tarihine kadar başvuruda bulunarak ihya etme imkânı getirildiği bilgisi verildi.  

YTSO Başkanı Becan “YTSO olarak SGK ile işbirliği içinde olarak tüm üyelerimizin bu yapılandırmadan olabildiğince faydalanması için çalışma yapacağız, ziyaretiniz ve bilgilendirmeniz için teşekkür ediyoruz” dedi.