Yalova'da Yeni Yatırım imkanları

25.05.2009

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Celal ÖZEL, Meclis Başkanı Mehmet GÜREL, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Vahdettin Tiryaki, M.Birol ÖZSÜMER, Yönetim Kurulu Üyeleri Nusret KARAALİOĞLU, Koray GİRGİN’den oluşan heyet “İlimiz Yatırım İmkanlarının gözden geçirilmesi ve ilimize gelecek olan yatırımların koordinasyonunu sağlamak üzere Subaşı, Tavşanlı, Taşköprü, Altınova ve Çiftlikköy Belediye Başkanlıklarını ziyaret etti.

Öncelikle Belediye Başkanlarına görevlerinde başarılar dileyen Celal ÖZEL, Oda olarak Yalova Ekonomisine dinamizm getirmek, üyelerimiz arasında sosyal dayanışmayı geliştirmek,ilimizdeki iş potansiyelini arttırmak ve yeni yatırımları Yalova’ya çekebilmek için çalışmalar yapacaklarını belirtmiştir.Yatırım konusu ile ilgili aktif olarak çalışmalar yapacaklarını İlimize yeni yatırımlar yapılması için Oda olarak koordinasyon görevini yüklenerek Yatırım ve iş geliştirme konusunda tüm bilgilerin toplanacağı, yatırımcıya en doğru ve hızlı bilgilerin aktarılacağı sistemin Odamızda  oluşturulması için Belediye Başkanlıklarını ziyaret ettiğini belirtmiştir.

Bu çerçevede, Belediye Başkanlarından kendi bölgelerinde 1/25.000 lik planlar çerçevesinde ne tür yatırımlar yapılabileceği,Belediye sınırları içinde hangi alanların yatırım için elverişli olduğu,bu alanların m2 rayiç bedelleri konusunda bilgileri içeren dosyanın Odamıza iletilmesini talep etmiştir.Tüm Belediye Başkanlıklarından gelecek bilgiler sonrasında  Vali Bey’in Başkanlığında ve İlimiz Belediye Başkanlarının katılacağı değerlendirme toplantısı yapılarak İlimizin yatırım haritasının çıkarılacağını ifade etmiştir.

Yapılacak olan çalışmanın İl Ekonomisine çok önemli katkılar sağlayacağını belirten Subaşı Belediye Başkanı Musa KUŞ, Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri ÇİÇEK, Taşköprü Belediye Başkanı Şaban ERTAN, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin DAĞ, Altınova Belediye Başkanı Dr.Metin ORAL Yalova Ticaret ve Sanayi Odasının böyle bir planlama içerisinde olmasından dolayı duydukları memnuniyeti belirterek,her türlü desteği vereceklerini ifade etmiştir.

Odamız heyeti ilerleyen günlerde İlimizdeki diğer tüm Belediye Başkanlıkları ziyaretini tamamlayacaktır.