NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun Getirdikleri/ 2 Gerçekleştirildi

02.03.2012
Yalova Üniversitesi ile YTSO işbirliğiyle “Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun Getirdikleri/2” konulu bilgilendirme toplantısı 28 Şubat 2012 Salı günü 14.00-17.00 saatleri arasında Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

YTSO Ticaret Sicil Müdürü İbrahim Akkanat’ın yanı sıra Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M. Niyazi Eruslu ve Özel Kalem Müdürü Mehmet Güler’in katıldığı seminerde konuşmacı olarak Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Yard.Doç.Dr. Serdar Acar ile Yard.Doç.Dr. Ali İhsan Kaytaz ve Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr. İlyas Çeliktaş  yer adı. “6102 sayılı TTK’da Ticaret Sicili ile İlgili Getirilen Yenilikler” konusunda Yard.Doç.Dr. Serdar Acar, “6102 sayılı TTK’da Anonim ve Limited Şirketlerin Denetimi ile İlgili Getirilen Yenilikler” konusunda Yard.Doç.Dr. Ali İhsan Kaytaz ve “6102 sayılı TTK’da Elektronik Ortamda Gerçekleştirilecek İşlemler” konusunda Yard.Doç.Dr. İlyas Çeliktaş sunumlarını gerçekleştirdi.

Toplantıda Türk Ticaret Kanunu’nd yapılan değişiklikleri anlatan Yrd.Doç.Dr. Serdar Acar Kanunu oluşturan 6 maddede ciddi değişiklikler yapıldığını belirtti. Bu 6 madde arasında en fazla değişikliğin ise Şirketler Hukuku alanında yapıldığına vurgu yapan Acar “Yenilenen Türk Ticaret Kanunu 6 ana maddeden oluşuyor. Bunlar; Ticari İşletmeler Hukuku, Şirketler Hukuku, Kıymetli Evraklar Hukuku, Taşıma Hukuku, Deniz Ticaret Hukuku ve Sigorta Hukukudur. Bu maddeler arasında en az değişiklik geçiren madde Kıymetli Evraklar Hukukudur. Zira bu maddede neredeyse hiç değişikliğe gidilmemiştir. Ancak Şirketler Hukukuna bakıldığında ise bu maddenin sil baştan yapıldığını görüyoruz. Ticaret Hukukunun ana kolonları sayılabilecek olan şeffaflık, kurumsal yönetim ilkeleri, kurumsal temsilci, yönetimde profesyonelleşme ve yönetim devrinde çok önemli değişiklikler yapıldı” dedi. Yrd. Doç. Dr. Ali İhsan Kaytaz “6102 Sayılı TTK’da Anonim ve Limited Şirketlerin denetimi ile ilgili getirilen yenilikler” ve Yrd. Doç.Dr. İlyas Çeliktaş ise “6102 sayılı TTK’da elektronik ortamda gerçekleştirilen işlemler” konularında sunum gerçekleştirdiler. Toplantı sonu soru ve cevaplara yer verildi.