Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun Getirdikleri 3 Gerçekleştirildi

27.03.2012
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Bursa HMM işbirliğiyle “Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun Getirdikleri/3” konulu bilgilendirme toplantısı 23 Mart 2012 Cuma günü 14.30-17.30 saatleri arasında Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonu’nda yaklaşık 40 firma temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkan Yard. Doç.Dr. Sait Kaygusuz tarafından “Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun KOBİ’ler Üzerindeki Etkileri” konulu sunum gerçekleştirildi. Yeni Türk Ticaret Kanunu ile birçok yeniliğin geldiğini belirten firmaların bu konuda bilinçlenmesinin öneminin altını çizdi.  01 Temmuz 2012 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek Yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında detaylı bilgiler veren Kaygusuz “Ancak bu kanunun sermaye şirketlerinin denetlenmesine ilişkin hükümleri ile şirketlerin yeni muhasebe düzenine geçiş hükümleri 2013 yılında yürürlüğe girecektir. Yeni Kanunla pay sahibinin şirketine borçlanması yasaklanıyor. Muhasebe ilkeleri kökten değişiyor ve uluslararası muhasebe standartları geliyor. Bunun yanı sıra bağımsız denetim geliyor. Yönetim kurullarına devredilemez görev ve yetkiler geliyor. Riskleri yöneten şirket kavramı ortaya çıkıyor. Şirketlere artık internet sitesi zorunluluğu da geliyor” dedi. Toplantı sonunda soru ve cevaplara yer verildi.