NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Yönetim Kurulu Başkanımız Celal Özel, 100 günü değerlendirdi.

09.06.2009

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel göreve gelmesinden bu yana geçen 100 günlük başkanlık döneminin değerlendirmesini yaptı.

YTSO Meclis toplantı salonunda basın mensuplarına karşısına geçen YTSO Başkanı Celal Özel ve yönetim kurulu üyeleri 100 günlük icraatlarını anlattılar.

Konuşmasında Özel, "Yaşamakta olduğumuz dünya hızla değişiyor, değişimle birlikte “dünya vatandaşlığı” kavramının hızla egemen olduğu, uluslar arası ahlak kurallarının yüksek sesle konuşulduğu, kurumsal, sosyal sorumluluk kavramlarının iş dünyası için çok önemli hale geldiği bir yönetim ortamı oluşmaktadır.

İş dünyasındaki bu değişimler yaşanırken kamu kurum niteliğindeki Odamız sadece kanunla belirlenmiş sınırlarda varoluşunu sürdürmesi düşünülmemeli, aynı zamanda sosyal sorumluluklar almalı ve ülkenin, bölgenin ve kentin ekonomik , sosyal ve  kültürel gelişimine katkı yaratacak projeler üretmelidir.

Odamız, kararlarına ve faaliyetlerine yön veren vizyon, ana amacı ve üstlendiği ana görevini tanımlayan misyon, faaliyetlerini yürütürken izlediği yol ve yöntemleri yansıtan politikalar ve hedeflerine ulaşmak için sürdüreceği uygulamalar açısından belirli bir niteliğe, canlılığa ve sürekliliğe sahip olmalıdır.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, yönetim kalitesini geliştirmenin ve bu gelişimi sürekli kılmanın ancak kurumsallaşma ile mümkün olacağına inanmaktadır. Çünkü kurumsallaşan yapılarda, neyin, ne zaman ve nasıl yapılacağı konusunda fikir birliği vardır. Kurumsallaşmanın ileri düzeyde olduğu bir kurumda insanlar çok daha iyi yetişir çünkü verilerle konuşulur, şeffaflık vardır, farklı fikirlerin rahatlıkla savunulabildiği bir yönetim ortamı vardır.

Odamız, TOBB’a bağlı 365 oda içinde, elinde bulundurduğu kalite belgeleri ile ilk 5 oda içinde yer alıyor. Bunu Yalova için en avantajlı şekilde kullanmak için çalışıyoruz. kurumsallaşmanın, sahip olduğumuz Kalite Yönetim Sistemi, Entegre Yönetim Sistemi ve TOBB Akreditasyon Sitemlerinin etkin kullanılması ile mümkün olacağına inanmaktadır.

Şubat 2009 seçimleri ile oluşan Yönetimimiz;  “Üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak üzere meslekî disiplin, ahlâk ve dayanışmayı korumak ve 5174 Sayılı Kanunda yazılı hizmetler ile diğer mevzuatla Odamıza verilen görevleri yerine getirmek amacıyla kurulmuş, tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşudur. Bu çerçevede Kanun ve Yönetmeliklerle belirlenmiş görevleri; etkin ve çeşitlendirerek yerine getirmek bundan sonraki dört yılda da temel hedefimiz olacaktır.

Seçimden itibaren Yönetim Kurulu Toplantıları, her hafta düzenli olarak yapılmış olup, bugün itibari ile 16 toplantıda toplam 347,5 saatte* 351 gündem maddesi görüşülmüştür. Toplantıların 6 sında %100 lük bir katılım gerçekleşmiştir. Katılım ortalaması 92.61 olarak gerçekleşmiştir. *(Kişi Sayısı x Saat)andırmak için bu dönemde çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz

Teşvik kapsamı değerlendirmesi”
Teşvik kapsamını değerlendiren Yalova  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Özel,” Birinci bölge desteğin en az olduğu bölge. Bırakın yeni yatırımcı çekmeyi, mevcut yatırımları dahi elde tutmak zor. Yalova’ya yatırım yapacak cazip figürler gözükmüyor.  Bu teşvik planına göre Yalova’nın Kayseri’den ileride olduğunu kim söyleyebilir. Yalova’nın Kayseri’den, Antalya’dan ileride gösterilmesi hayretler vericidir. Yalova, turizm kenti diyoruz. Ama teşvik planında turizmin esamesi okunmuyor. Bu konuda ilgili yerlerle Pazartesi gününden itibaren temasa geçeceğiz. Bu yanlış uygulamanın düzeltilmesi için girişimler yapacağız. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni teşvik paketinde Yalova’nın İstanbul, Kocaeli gibi illerle birinci bölgede gösterilmesine tepki göstererek kararın düzeltilmesi için girişimlerde bulunacağız” dedi.