Yönetim Kurulu Başkanımız Celal Özel, 200 günü değerlendirdi

15.09.2009

İçinde bulunduğumuz, ekonomik durum hem gelişmiş hem gelişmekte olan olan ülkeleri etkilemektedir. Dünya ekonomisindeki, bu olumsuzluklar, Türkiye ekonomisinde de kendini oldukça fazla hissettirmektedir. Ekonomideki Uluslar arası ve ulusal gelişme ve sorunların etkisini, hepimiz Yalova da hissedebilmekteyiz. Ekonomideki ve diğer konulardaki uluslararası, ulusal ve yerel gelişmeleri yakından takip ederek doğru yönü kestirmeliyiz.

Genel Ekonomik Değerlendirme Verileri;

Ekonomi çevrelerinde bu gelişmeler olurken, güçlü kurumsal bir yapıya sahip Yalova Ticaret ve Sanayi Odasına çok iş düşmektedir. Sağlayacağımız rehberlik ve destek hem temsilciliğini gururla taşıdığımız üyelerimize hem de toplumumuza katkı sağlayacaktır.

Bu amaçla yaptığımız çalışmaları, üyelerimizin bugünkü sorun ve ihtiyaçlarına cevap vermeye yönelik çalışmalar ve geleceğe daha güvenle bakmayı sağlayacak çalışmalar olarak sınıflandırabiliriz.

Bu çalışmalarımız, hayalimizdeki Yalova Ticaret ve Sanayi Odası vizyonuna bizleri adım adım yaklaştırmaktadır. Çalışmalarımıza yön veren bu vizyon idealimiz, YTSO nı ulusal ve uluslararası yüksek standartlara ulaştıracaktır. Bu standartlara ulaşmada en önemli faktörlerden biri olan “kurumsallık sorumluluğumuz” gereği tüm kamuoyu ile şeffaf ve hesap verilebilirlik ilkesi doğrultusunda her 100 günde bir sizlere bu toplantıyı düzenlemekteyiz.14 Eylül 2009 itibarı ile 200 günümüzü doldurmuş bulunuyoruz, bu amaçla icraatlarımızı sizlerle paylaşacağız.

Çalışmalarımızı misyon ve vizyonumuza hizmet eden, çalışma konu başlıkları halinde sunacağız. Bu çalışma başlıkları;

1. YTSO nın yasal yükümlülükleri gereği yapılan çalışmalar ve gelişmeler.

Yönetim Kurulu Toplantıları,

• Seçimden itibaren Yönetim Kurulu Toplantıları, her hafta düzenli olarak yapılmış olup, bugün itibari ile 30 toplantıda toplam 587,5 saatte* 621 gündem maddesi görüşülmüştür. Katılım ortalaması % 85,15 olarak gerçekleşmiştir.
  • Meclis Toplantılarına Katılım Oranı,
    Odamız Meclisinin Mart –Ağustos ayları arasında yapmış olduğu olağan toplantılarda %76 oranında katılım sağlanmıştır..
    Meslek Komite Karar Analizleri,
    Meslek Komiteleri toplantı katılım sayıları 5 aylık dönemde, aylık ortalama 69 kişi olmuştur.
  • Faal – Askı Üye durumumuz,
    Faal üye sayısı %57 den % 69 a çıkmıştır
  • Bölgesel Kalkınma Ajansı,
  • Oda aidatlarına İlişkin Gecikme Affı’nın uygulanması,

2. Üyelerle İlişkilerimiz ve gelişmeler.

• Veri Değerlendirme Ofisinin Kurulması,
  • Üyelerimizin fuarlara ziyaretini gerçekleştirilmesi,
  • 32. Uluslararası YAPI/TURKEY BUILD İstanbul Fuarı
  • Üyelerimizin bilgi ve beceri kazanımlarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerimiz,
  • KOBİ Kredileri ve Kredi Kullanım Süreçleri Paneli
  • İhracata Başlangıç Semineri
  • Girişimcilik Eğitimi
  • Üyelerimizin düşük faizli kredi kullanımlarını sağlamak amacıyla bankalarla imzalanan protokoller
  • YTSO ile Garanti Bankası Arasında Kredi Protokolü
  • YTSO ile Denizbank Arasında Kredi Protokolü
  • Şekerbank ile EKOkredi protokolü imzalandı

3. Çalışanlarımızın gelişimi ile ilgili yapılan çalışmalar.

• 2009 yılı içinde katılımı sağlanan Eğitim / Konferans vb. programları,
  • Bölgesel Toplantılar,
  • Tecrübe paylaşımı için yapılan Çevre Oda Ziyaret Programları,

4. Yenilikçililik anlayışı içinde yapılan çalışmalar.

• YTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Yalova Üniversitesi arasında Protokol İmzalandı.
  • Odamız DEİK Temsilciliği sistemine dahil edilmiştir.
  • Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Yapı Decoor 2009 Fuarı,15–18 Ekim 2009
  • Bu dönemde ilk defa DTM destekli eğitim Programı hazırlandı.
  • “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Strateji Kurulu” oluşturuldu.

5. Toplum ve çevreninin gelişimi için yapılan çalışmalar.

• “Kriz Varsa Çare de Var" Yürüyüş Etkinliği
  • Ramazan Şehri Yalova
  • Beklenen Marmara Depremi Hakkında Gelişmeler ve Yeni Araştırmalar Paneli
  • “Evini Yenile Türkiye” Kampanyası,
  • YTSO Hatıra Ormanı oluşturulma girişimleri

6. Uluslar arası ilişkileri geliştirme anlamında yapılan çalışmalar.

• Avrupa Birliği Hibe Projesi (İş Sağlığı ve Güvenliği İçin Gönüllü İşbirliği Ağı)
  • KOCAELİ ABİGEM’in “Uluslararası İş Geliştirme” birimi ile yürütülecek olan çalışmalar