NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

YTSO, Asmaz Ahşap Karkas Yapı Firmasının yeni ürünü olan “Ahşap Bayrak Direkleri” hakkında bilgi aldı.

06.11.2020

Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Demiryürek ve Genel Sekreter Taner Eriş’in katılım sağladığı ziyarette, firma sahibi Mehmet Asmaz yeni ürünleri hakkında bilgilendirme de bulundu.

Mehmet Asmaz, üretimini yapmış olduğumuz ahşap bayrak direklerimiz Yapısal Lamine Ahşap olup Mukavemet Sınıfı GL24h tir.  Kaide ve alemi ile birlikte Ölçüleri 15 m. / Konik formda, 2 boğum kademeli şekilde alt çapı 20 cm, tepe çapı 10 cm'dir. Bayrak bağlantı makara mekanizması Ay Yıldızlı Krom Nikel alem ile birlikte 360 derece dönebilen rulmanlı ve bayrak gönder ipi makarası dahil olmak üzere paslanmaz malzeme ile özel olarak tasarlanıp imal edilmiştir. Bayrağı taşıyan gönder halatı kevlar malzemeden üretilen kopmaz ve ateşe dayanıklı örgü nitelikli, çok hafif ve ince olma özelliğiyle ön plana çıkmaktadır.  

Betonarme temele bağlanan özel olarak tasarlanmış ve imal edilmiş olan yüksek mukavemet çelik bağlantı tekniği ürünü, sıcak daldırma galvanize edilmiş menteşeli kaide olup, bayrak direği yere yatırılarak bakımı rahatça yapılabilmektedir.

Mühendislik hesaplarına göre 70 Km/h hızında esen rüzgârda bayrakla sorunsuz hizmet verirken, bayraksız şekilde 130 Km/h hızlarındaki fırtınalara dayanabildiğini göstermiştir.

Şirketimiz yaklaşık 5 ay önce bu projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladı, önce tasarım ve modellemelerini yaptık, sonrasında statik hesapları ve modellemeleri yapıldı. Bağlantı elemanları planlandı ve en son bayrak direklerinin kaideleri ve zemin deckinin imalatı yapıldı. Şirket olarak uzun zamandır bu projeyi hayata geçirmek istiyorduk, Cumhuriyetimizin 97. Yılında bu hedefimize ulaştığımız için çok mutluyuz ve gururluyuz. 

YTSO Başkanı Tahsin Becan; “Üyelerimizin yeni ürünler geliştirmesi bizleri Yalova adına mutlu ediyor, Bu yeni üretimler Yalova’nın ticari olarak marka şehir olmasına, şehrin Ulusal ve Uluslararası platformlarda öne çıkmasını sağlayacaktır. Çok şık ve nitelikli olarak tasarlanan ahşap bayrak direkleri birçok yerde kullanılacaktır. Başta Mehmet Bey olmak üzere tüm şirket çalışanlarını tebrik ediyorum” dedi.