NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

YTSO Heyeti Kuzey Irak’ı Ziyaret Etti

13.06.2011
YTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin V. Tiryaki başkanlığındaki YTSO Meclis üyeleri Alican Mengüverdi, Hasan Tekçe, Mehmet Ali Karaböcek ve Vatan Numanoğlu’ndan oluşan YTSO Heyeti 05 – 08 Haziran 2011 tarihleri arasında Kuzey Irak’ın Erbil ve Süleymaniye kentlerini ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu.

6 Haziran 2011 Pazartesi günü Kuzey Irak Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi’yi makamında ziyaret eden heyet, Irak’taki yatırım potansiyeli ile ticari imkanlar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretten son derece memnun olan ve heyeti büyük bir misafirperverlikle karşılayan Çelebi’ye YTSO tarafından hediyeler takdim edildi.  Aynı gün içerisinde T.C. Erbil Başkonsolosluğu’nda Muavin Konsolos Gökhan Basan ve ticari ataşesi Ercan Atak’ı ziyaret eden heyet tarafından Yalova’nın simgesi “Yürüyen Köşk” tablosu hediye edildi.

7 Haziran 2011 Salı günü Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yasin Rahim Faraj ve Kuzey Irak Bölgesi Süleymaniye Tarım ve Suişleri Müdür Yardımcısı Rizgar H. Khıdır’ı ziyaret eden heyet Oda çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Bu arada Erbil’deki Türkmen Kardeşlik Ocağı’nı ziyaret etmeyi de unutmayan Yalovalı işadamlarına Türkmenlerin ilgisi yoğundu. 

Heyet, 8 Haziran 2011 Çarşamba günü Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İbrahim Sofi’yi makamında ziyaret etti. Erbil ve Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odaları ziyaretleri esnasında Odalar tarafından karşılıklı hediyeler takdim edildi. Ayrıca çeşitli firma ziyaretleri gerçekleştirildi.

Kuzey Irak’ta özellikle inşaat ve peyzaj konusunda ticari işbirliklerinin şansının yüksek olduğunu belirten YTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin V. Tiryaki “Saygıdeğer üyelerimizi temsilen gerçekleştirdiğimiz Kuzey Irak ziyareti Odamız adına oldukça faydalı geçmiştir. Erbil ve Süleymaniye kentleri düşünüldüğünün aksine son derece güvenli kentler hissi vermekte olup, Yalovalı işadamları için büyük fırsatlar barındırmaktadır. Özellikle Erbil kentinde 680 Türk işadamı Erbil Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı olup burada ticari hayatlarını sürdürmekte ve Erbil’in ekonomisine katkıda bulunmaktadırlar. Bu ziyaret süresince gerek görüştüğümüz devlet adamları, gerekse Oda yöneticileri ve Iraklı işadamları Türk işadamlarının burada olmasından, kendileriyle ticari işbirliği yapmalarından son derece memnun olduklarını dile getirdiler. Irak’taki yatırım ve ticari işbirliği konusunda bilgi almak isteyen üyelerimiz Odamız ile temasa geçebilirler” dedi.