NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

YTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu 1.TOBB Kadın Girişimciler Kuruluna Katıldı

23.10.2008
Daha güçlü ekonomi için Türkiye’de Kadın Girişimciliğinin güçlendirilmesi” hedefinden yola çıkan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile bütün illerin Kadın Girişimciler Kurullarını Ankara’da bir araya getirdi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, başlayan I. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Kongresi’ne sayısı 700’e yakın kadın girişimci katıldı.

Odamızı ve İlimizi Ankara’da Yıldız TUNA, Fatma AYKEN, İlknur KENDİR, Nuriye ÖZKANOĞLU, Zekiye TANIL, Süheyla UZUNESER ve Zuhal KARAKOYUN’dan oluşan 7  Kişilik Yalova İl Kadın Girişimciler Kurulu temsil etti.

İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yıldız TUNA kongrenin başarılı ve faydalı geçtiğini belirterek ana temanın toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadınların sorunlarının olduğunu ifade etti.Toplantıda ayrıca Kadın girişimcilerin kullanabileceği girişimcilik sermayesinin yetersiz. Olduğu ve KOSGEB bünyesinde özel bir kadın girişimcilik fonunun kurulması ve rahat kullandırılması gerektiği ve kadınların çalışma yaşamında ayrımcılığa uğramaması gerektiğini üzerinde durulduğunu belirtti.