Ytso İl Kadın Girişimciler Kurulu Diyarbakır’da 6-7 Mart Kadın Emeği Etkinliğine Katıldı

11.03.2010

Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Diyarbakır Ticaret Borsası ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle 6 – 7 Mart 2010 tarihlerinde TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi’nde, ülke çapında faaliyet yürüten her bir İl Kadın Girişimciler Kuruluna 10’ar metrekarelik ücretsiz stant tahsis edilerek  “Kadının Emeği Sergisi” ve eş zamanlı olarak Kadın Girişimciliği konulu bilgilendirme toplantısı ve seminer düzenlendi. TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Sn. M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sn. Aynur BEKTAŞ’ın teşrifleriyle açılışının yapıldığı etkinliklere çeşitli illerden 220 adet kadın girişimci katıldı. Etkinliklere, YTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu 8 kişi ile katıldı. YTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu üyesi Hatice EVCİN, yetkilisi olduğu Evçay firmasının ürünlerini kendisine ayrılan standta sergiledi.  6 Mart 2010 sabahı Diyarbakır’da hazır bulunan YTSO İKG Kurulu üyeleri, bu etkinliğin çok verimli ve kaynaştırıcı bir etkinlik olduğunu, tüm illerdeki İKG kurulu üyeleri ile sıcak ilişkiler kurarak ortak proje zemini hazırlama imkanı bulduklarını ayrıca Diyarbakır’ın misafirperver ve cana yakın halkından çok etkilendiklerini söylediler.

YTSO İKG Kurulu Başkanı Yıldız TUNA, “Diyarbakır’ın otantik yapısı, misafirperver ve cana yakın halkı ve esnafı, diğer illerden gelen girişimci kadınlarla kurulan samimi dostluklar bize çok güzel bir hafta sonu yaşattı, kadınlar gününü böyle bir etkinlikle kutlamaktan çok memnunuz, arkadaşlarımın ve benim bölge ile ilgili akıllarında olan soru işaretleri ve bazı önyargılar silindi. Esnaftan yöreye özgü ürünler satın aldık, yöresel yemeklerin tadına baktık, her gittiğimiz yerde saygı, hürmet ve cana yakınlıkla karşılandık. Sergiye pek çok ilden pek çok kadın girşimci ürünlerini sergilemek üzere katılmıştı. Biz de Yalova’yı Sn. Hatice EVCİN’in bitkisel çayları ile temsil ettik. Birçok ilden gelen birçok kadın girişimci birbirini tanıma hatta aralarında ticaret yapma fırsatı bulduğu gibi, bölgeye kalabalık bir şekilde destek vermiş oldu. Bu çalışmalarından ötürü Diyarbakır İl Kadın Girişimciler kuruluna çok teşekkür ediyor ve kendilerini saygıyla tebrik ediyoruz” dedi.