NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

YTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Yalova Üniversitesi arasında Protokol İmzalandı.

23.07.2009

Uygulama Oteli’nde düzenlenen imza töreni öncesinde Yalova İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yıldız Tuna, faaliyetleri ve hazırlanan işbirliği protokolü hakkında bilgi verdi. Kadın Girişimciler Kurulu’nun işlevi, faaliyetleri ve kuruluşu hakkında açıklamalarda bulunan Tuna, “Kurulumuz ben değil biz felsefesiyle hareket geçti. Bu yüzden ‘küçük olsun, benim olsun’ değil; ‘büyük olsun, bizim olsun’ felsefesiyle çalışıyoruz” dedi.

Yalova Üniversitesi ile ilk projelerinin girişimcilik aşısı olduğunu dile getiren YTSO KGK Başkanı Yıldız Tuna, “Üniversitemiz ile ilk olarak Girişimcilik Projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu proje, üniversiteden mezun olacak gençlerde farkındalık yaratarak girişimcilik ruhunun gelişmesini amaçlamaktadır. Hedef kitlemiz Üniversitenin ilgili bölümlerindeki son sınıf öğrencileridir. Proje kapsamında 2009-2010 eğitim ve öğretim yıllarında her bir panel sunmayı planlıyoruz” diyerek bilgi verdi.

TOBB Türkiye Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş ise ülkede işsizliğin çok büyük boyutlara vardığını kaydetti. Bektaş, “Gençler artık iş aramıyorlar. Çünkü iş aramaktan bıkmış, sıkılmış durumdalar. Yaz aylarında işsizliğin azaldığı söyleniyor ancak bu sadece mevsimsel bir iyileşme” dedi.

Her yıl yaklaşık bir milyon gencin üniversite ve çeşitli okullardan mezun olarak iş aramaya koyulduğunu belirten Bektaş, şöyle devam etti:

“Bu gençler iş istiyor. Her ne kadar hükümetimiz işsizliği önlemek için çeşitli önlem paketlerini uygulamaya soktuysa da bunların çok faydası olmadı. Ekonomide büyümeyi sağlamamız gerekiyor. Yüzde 1’lik büyüme 100 bin kişiye iş anlamına geliyor. Bu da demek oluyor ki bizim en az yüzde 7 büyüme oranını yakalamamız gerekiyor. Tek çaremiz büyümek. Büyümenin yolu da girişimcilerimizi desteklemekten geçiyor. Eğer çocuklarımıza girişimciliği anlatırsak Türkiye’nin büyümesine katkı sağlayacağız”

TOBB olarak düzenledikleri “Kriz Varsa Çare de Var” kampanyasına da değinen Aynur Bektaş, kampanyanın olumlu tepkiler yanında olumsuz eleştiriler aldığını da hatırlatarak “Bize ‘sanki paramız var da çarşıya, pazara çıkacağız’ diye tepki gösterenler oldu. Evet, belli bir kısımda para var aslında. ÖTV indirimi sonrasında otomotiv sektöründeki satışlardaki artışları hepimiz gördük. Kriz nedeniyle bankada parasını tutanlar çok arttı. Bankada parası olanlar bana kızmasınlar.  O belli bir kesim parasını harcarsa ekonomimiz de düzelme yoluna girer” dedi.

Protokol töreninde konuşma yapan YTSO Başkanı Celal Özel ise, “Biz KGK’nın çok başarılı projelere imza atacağına inanıyoruz. Kadınların kişisel gelişimlerini artırmak, kariyer yaratma fırsatı sunmak gibi bir çok konularda çalışmalar olacaktır. Girişimcilik dersleri verilecektir. Kadın girişimcilerin deneyimli girişimciler yanında staj görmeleri bunun yanı sıra yurtdışında da staj görmelerini sağlayan projelere imza atılacaktır. Bi yapılan bu protokol ile birlikte çok başarılı çalışmalara imza atılacağına inanıyoruz. Gelişmiş bir toplum olmamız için kadınlarımızın sosyal hayatta ve üretim süreçlerinde yer almaları gerekmektedir. Avrupa birliği yolunda ilerleyen ülkemizde kadınlarımızın toplum hayatı ve iş yaşamı içindeki yeri konusunda ilerleme sağlanması Türkiye için çok önemlidir.

Günümüzde kadın girişimciliği istenilen seviye ye ulaşabilmesi için kültürel eğitimsel ve finansal engellerin aşılabilmesine ve mevcut hizmetler konusunda kadınların bilgilendirilmesine ve bilinçlendirilmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Kadınların istihdama katılımlarının artırılmasında çözüm yollarından birisi girişimciliğin teşviki ve desteklenmesidir. Oda olarak da her zaman KGK’nın yanındayız, onların destekçisiyiz” dedi.

Yalova Valisi Mehmet Ersoy, AKP Milletvekili İlhan Evcin, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu da birer konuşma yaparak kadın girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından YAÜ Rektörü Eruslu, YTSO Başkanı Celal Özel, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yıldız Yuna ve YAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Ali Rıza Abay, işbirliği protokolüne imza attı.