NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

YTSO ile Albaraka Türk Bankası Arasında Kredi Protokolü İmzaladı

24.03.2010

23 Mart 2010 Salı günü, saat 11.00’de, Odamız ile Albaraka Türk Bankası arasında Üyelerimizin uygun kredi imkanlarından yararlanabilmelerini öngören kredi protokolü imza töreni gerçekleşti.

YTSO Meclis Toplantı Salonunda yapılan kredi protokolüne Albaraka Türk Bankası Genel Müdürü Fahrettin YAHŞİ, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali VERÇİN, Yalova Şube Müdürü Ahmet AY, YTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Celal ÖZEL, Başkan Yardımcımız M. Birol ÖZSÜMER, Yönetim Kurulu Sayman Üyemiz A. Başol HARAÇ ile banka görevlileri ve Oda üyelerimiz katıldı.

İmza töreninde konuşma yapan Albaraka Türk Bankası Genel Müdürü Fahrettin YAHŞİ, “Albaraka Türk Katılım Bankacılığı sektöründe öncü bir marka. Faaliyetlerimizi tamamen reel sektörü finansa etmeye yönelik olarak yürütüyoruz. Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da etkin ve aktif, aynı zamanda da reel sektör dostu bir bankayız. Bankamız kurumsal işbirliklerine büyük önem veriyor. YTSO ile birlikte hazırladığımız protokol ile kurumsal birlikteliğimiz gelişecek” dedi.

ÖZEL yapmış olduğu konuşmada, “2008 yılının Ekim ayından itibaren ülkemiz çok ağır bir finansal krizden geçiyor. Bunun da tabi yansımalarını hep birlikte günlük hayatımızda görüyoruz. Tüm dünyayı etkileyen bir kriz sadece belli başlı ülkeleri değil tüm dünyayı etkilerken, bazı ülkeler bu krizi fırsata geçirip kendilerine avantajlar elde ettiler. Bazı bölgeler de bunu fırsata geçirip avantaj elde ettiler. Ülkemize baktığımız zaman 2009’u % 6,5 küçülmeyle kapattı. 2010 yılı hedeflerinde % 3,5 civarında büyümede artış bekleniyor. Tabi ülkemizin ve Yalovamızın en büyük problemini işsizlik ve yolsuzluk. Hepimiz yakinen biliyoruz ki işsizliğin ve yolsuzluğun fazla görüldüğü toplumlarda sosyal birtakım problemlerin olmaması da kaçınılmaz. İstihdam yaratacak kuruluşların faaliyetlerini sürdürebilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için bu tür finansal kaynaklara ihtiyaçları olabiliyor. Böyle bir sözleşmenin saygıdeğer Üyelerimize ve Yalova halkına artılar getirmesini umuyoruz.” dedi.