NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

YTSO Kadın Kooperatiflerine yönelik Gelişim Toplantısı Düzenledi

07.06.2023

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek, Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Yalova Ticaret İl Müdürü Alpaslan Tunalı, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, MARKA Yalova Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Özkan, KOSGEB Yalova İl Müdürlüğü Uzmanı Zuhal Büyükaltınbaş,  YTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merva Gençer, Yalova Girişimci Kadınlar Derneği (YAGİKAD) Başkanı Emine Yüksekol ve Dernek Üyeleri ile ilimizde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerinin başkan ve üyeleri ile üretici kadınların katılımıyla Kadın Kooperatiflerine verilecek devlet destekleri, teşvikler ve eğitim programlarıyla kadın kooperatiflerinin geliştirilmesi konularının ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.

YTSO Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek, “Kadın gücünün ekonomiye dahil edilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması hedefiyle hareket eden YTSO, kadın kooperatiflerinin marka ve pazarlama konularında gelişimini desteklemek amacıyla adımlar atmaktadır. Kadın kooperatiflerinin marka değerlerini belirlemeleri ve ürünlerini hedef kitlelerine ulaştırmalarını sağlamaları ve onlara stratejik bir yol haritası sunmak adına çalışmalar yapmaktayız” dedi.

Müşteri ihtiyaçlarını anlamak, rekabeti değerlendirmek ve pazar trendlerini takip etmenin önemine vurgu yapan Demiryürek, Kadın kooperatiflerinin yeni ürünlerin geliştirilmesi ve mevcut ürünlerin çeşitlendirilmesi, müşterilerin tercihlerine daha iyi yanıt verebilmelerini ve pazarlama fırsatlarını artırmalarını sağlar. Dijital pazarlama, sosyal medya, influencer işbirlikleri, etkinlikler ve basın ilişkileri gibi farklı kanalları kullanarak ürünlerini tanıtmalı ve pazarlamalıdır. Kadın kooperatiflerinin satışlarını artırmak ve ürün gamını genişletmek için işbirlikleri ve dağıtım kanallarını değerlendirmeleri önemlidir. Stratejik ortaklıklar, perakende mağazalarıyla anlaşmalar, e-ticaret platformlarına entegrasyon ve ihracat gibi yöntemler, kadın kooperatiflerinin ürünlerini daha geniş bir müşteri kitlesine sunmalarını sağlayacaktır. Bizlerde İl müdürlerimiz, Kadın Girişimciler Kurulumuz, Yalova Girişimci Kadınlar Derneği ve kadın kooperatiflerimizle bu alanda yapılacak çalışmaları istişare ederek kadın girişimcilerimizin başarılarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, kadın kooperatiflerinin daha fazla destek görmesi için çeşitli teşvikler ve eğitim programları geliştirmeyi planlıyoruz. Bu sayede, kadınların iş hayatında daha güçlü bir şekilde yer almalarını sağlayacak fırsatları sunmayı hedefliyoruz. Bu konuda desteklerini esirgemeyen kurum müdürlerimize de teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Görsel Galeri