NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

YTSO, KOMPOİST-2010 Kompozit Ürünler ve Hammaddeleri Fuarı Ziyaret Organizasyonu

05.06.2010

Kompozit sektörü dünyada 7,3 milyon ton ve 43,5 milyar Euro’luk bir ticaret hacmine sahipken, ülkemiz 120 bin tonluk üretim hacmiyle pazardan sadece  %1,6 pay alabilmektedir. Denizcilik, uzay ve havacılık, spor ve eğlence, rüzgar enerjisi, otomotiv, yapı ve altyapı uygulamalarında kompozit kullanımının yaygınlaşmasına paralel olarak, sektör, yatırımcılar için önemli bir potansiyel sunmaktadır.

Bu noktada üyelerimizden AKSA tarafından, Yalova’da 21.yüzyılın en stratejik hammaddesi olan karbon elyaf üretimine başlanmış olmasını, oldukça ümit verici bir gelişme olarak değerlendirmekteyiz.

Orta vadede kentimizin, çevresinde ileri malzeme teknolojilerini kullanan sektörlerden ve bu ürünleri pazarlayacak şirketlerden oluşacak bir “Karbon Elyaf Vadisi” haline gelmesi, hem Yalovamız hem de ülkemiz için binlerce işyeri ve yüzlerce kaliteli istihdam anlamı taşımaktadır.

Bu tip ileri teknoloji yatırımlarında dünyada uygulanan ve “Kümelenme” olarak tabir edilen endüstriyel yapılanmanın Yalova çevresinde gelişmesi, stratejik anlamda Türkiye’nin elini güçlendirecek bir uygulama olacaktır.

Sektörün Türkiye’de düzenlenen ilk ve tek profesyonel fuarı olan KOMPOİST’10 Kompozit Ürünler ve Hammaddeleri Fuarı, yeni teknolojilerden ve ürünlerden haberdar olmak isteyenleri buluşturan önemli bir adrestir. Bu yıl 10 - 13 Haziran tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenecek olan fuarı, kompozit sektöründe gelişen fırsatları yerinde görüp değerlendirmek açısından önemsemekteyiz.

YTSO Yönetimi olarak, 11 Haziran 2010 Cuma günü yapacağımız ücretsiz organizasyonla sizleri bu çok önemli fuara davet ederken, fuar ziyaret başvuru formunu doldurarak tarafımıza iletmenizi ve diğer organizasyonel ihtiyaçlarınız konusunda odamızı bilgilendirmenizi rica ederiz.

Celal ÖZEL
Yönetim Kurulu Başkanı