NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

YTSO Protokol Ziyaretlerinde bulundu

04.03.2009

Yalova Sanayi ve Ticaret Odası (YTSO)’nın yeni oluşan Yönetim Kurulu, Celal Özel Başkanlığında Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan’a bir nezaket ziyaretinde bulundu.

Seçimler sonrasında oluşan YTSO Yönetim Kurulu başkan Celal Özel ile birlikte bir dizi protokol ziyaretinde bulundu. İlk olarak Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan’ı makamında ziyaret eden YTSO Başkanı Celal Özel ve Yönetim Kurulu üyeleri odanın yeni yönetimi ve hedeflenen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Yönetimin seçimler sonrasında dinamik bir yapıya kavuştuğunu dile getiren Özel, “YTSO olarak seçimlerimizi başarıyla tamamladık. Oldukça demokratik bir şekilde seçimlerin yapılmasından büyük mutluluk duyuyorum. Odamızın yönetim kurulunda % 85 oranında bir değişim oldu.  Biz Yalova’nın en büyük sivil toplum örgütüyüz. Ve bunun sorumluluğunun da bilincindeyiz. Yeni oluşan yönetim kurulumuzla oda olarak bunun bilinci ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan ise, “Bizde YTSO seçimlerini takip ettik. Yeni oluşan yönetime görevinde başarılar diliyorum. Bizde Yalova Emniyet Müdürlüğü olarak üstümüze düşen görevi yapmaya hazırız. Tabi ki bizler tayinle gelip tayinle giden insanlarız. Burada kalıcı değiliz. O nedenle buradaki sorunlar en çok sizleri ilgilendirir. Bu görevinizde ve çalışmalarınızda bizlerde sizlere elimizden geldiğince yardıma hazırız” şeklinde konuştu.

YTSO Yönetim Kurulu üyeleri daha sonra Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu’nu makamında ziyaret etti.Yalova’nın ekonomik açıdan daha güçlü bir konuma gelmesi ve bu manada yeniden ivme kazanması için yönetime geldiklerini söyleyen YTSO yeni Başkanı Celal Özel: “Bütün Yalovalıların ve Yalova’ya yatırım yapacak girişimcilerin ortak çabası ve sağduyulu çalışmalarıyla, ekonomik yatırımların Yalova’ya katkısını en üst düzeye çıkarmak öncelikli görevimiz olacak” dedi.

“Ülkemizi de etkileyen ve tüm dünyanın ortak sorunu olan mali problemlerin çözümü konusunda Ticaret ve Sanayi Odalarının yapacağı çalışmaların önemli olduğunu düşünüyorum” diyen Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu “ Ortak amaç çerçevesinde Yalova’nın ekonomik yapısında yapılacak iyileştirme, Yalova’daki her sektöre canlılık getirecektir” dedi.

“YTSO, Yalova Belediyesinden hangi sektörler konusunda teşvik istediğini belirtirse biz de Yalova Belediyesi olarak üstümüze düşeni yaparız” diyen Başkan Binicioğlu “Yalova birçok sektörü kaldırabilecek nitelikte bir kent. Özellikle Yalova’da turizm adına yapılabilecek yatırımlar konusunda girişimcileri teşvik etmek ve bu konuda çalışmalar yapmak önemli. Zaten Samanlı ve TİGEM’in bulunduğu bölgelerin imarını da turizme uygun hale getirdik. Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte yürüteceğimiz ortak çalışmalar ve yeni projelerle Yalova’nın ekonomik yapısı canlanacak ve dolayısıyla Yalova kazanacak” dedi.
 
Yalova Sanayi ve Ticaret Odası (YTSO) Celal Özel Başkanlığında oluşan yeni  Yönetim Kurulu ziyaretlerine Defterdar Selami Sipahigil’i ile devam etti.

YTSO Yönetim Kurulu üyelerini makamında ağırlayan Sipahigil yeni yönetime başarılar dileyerek Yalova ile ilgili olarak sohbet etti.

YTSO üyelerine yaptıkları ziyaretleri sebebi ile teşekkürlerini sunan Defterdar Selami Sipahigil, “Vatandaşlarla yasalar arasındaki sorunları çözmek amacındayız. Vatandaşımızın memnuniyeti sağlamak öncelikli amacımızdır. Yasaların anlaşılır olmasını sağlamak vatandaşlarla olan diyolağımıza bağlıdır” dedi.

Yalova ile ilgili olarakda düşüncelerini belirten Defterdar Sipahigil, “Gördüğüm kadarıyla Yalova’da daha çok emlak sektörü yoğunlukta. Üniversitenin gelmesi ile hizmet sektörü daha da artacaktır. Yalova’nın başka sektörlere yönelip yönelmeyeceğinide bilmesi gerekir. Örneğin burada ben hiç beş yıldızlı otel göremedim.Termalde yeni açılan var onun haricinde yok. Bu otellerin sayısı artabilir. Yada turizm sektöründe farklı çalışmalar yapılabilir”şeklinde konuştu.  

‘Yalova’nın kendi kaynakları ile buradaki çarkı döndürebilme şansı yok’ diyen YTSO Başkanı Celal Özel ise, “Üniversite’nin ilimize bir ivme kazandıracağını düşünüyorum. Çok çeşitli sektörlerin Yalova’ya düzenli bir şekilde entegre olması lazım. 1/25.000’lik Çevre Düzeni Planlarına göre Yalova’nın geleceğini planlaması lazım. Yalova bu planda ne yapacağını ortaya koymuştur. Bu plana göre uygulaması ve artılar getirecek şekilde gerçekleştirmesi gerekir. Şehrin geleceğinin şekillenmesi açısından bu plan hayati önem taşımaktadır” dedi.

Özel Defterdar Sipahigil’e de teşekkürlerini sunarak kendileri ile sürekli işbirliği halinde olacaklarını, desteklerini beklediklerini ayrıca kendilerinin istediği her şey için hazır olduklarını dile getirmesi ile ziyaret noktalandı.

Sipahigil’in ardından YTSO Başkanı Celal Özel ve yönetim kurulu üyeleri Yalova Üniversitesi rektörü Profesör Doktor Nizayi Eruslu’yu makamında ziyaret ettiler. YTSO Başkanı Celal Özel burada gerçekleştirdikleri seçimler ve yapacak oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi. YTSO seçimlerinin Yalova için hayırlı olmasını dileyen Rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslu ise üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2009–2010 eğitim öğretim yılında 3 fakültenin hizmete gireceğini söyleyen Eruslu ayrıca amaçlarının Yalova’yı marka yapmak olduğunu belirtti.

Eruslu, ziyaretinin ardından Yalova Valisi Mehmet Ersoy’u ziyaret eden YTSO Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri burada da Yalova için her şeyi yapmaya hazır olduklarını vurguladılar. YTSO Başkanı Celal Özen Termal’de bir türlü açılamayan Büyük Otel ile ilgili olarak Vali Ersoy ile bilgi alışverişinde bulundu. Otel’in neden açılamadığını soran ve otelin açılması için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Özel ayrıca Vali Ersoy’a da yeni görevinin hayırlı olmasını diledi. Otel hakkında kesin ve net bir bilgiye sahip olmadığı ve önümüzde ki günlerde bu konu ile ilgili olarak YTSO Başkanı Özel’e kesin cevap vereceğini belirten Vali Mehmet Ersoy ise ziyarette Bilişim Organize sanayinin Bakanlık onayından geçtiğini vurguladı. 2011 yılında Bilişim Organize sanayi ile ilgili olarak çalışmaların biteceğini vurgulayan Vali Ersoy YTSO odası ile hatıra fotoğrafı çektirerek ziyareti sonlandırdı.