NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

YTSO Termal’de Toplandı

16.07.2010
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Celal Özel, Meclis Başkanı Mehmet Gürel ve yönetim kurulu üyeleri, Termal’e gidererek Protokol ve üye ziyaretleri gerçekleştirdi.Ardından yönetim kurulu toplantısı Termal Çınar Otel’de gerçekleştirildi.

 YTSO heyeti ilk olarak Termal Yolu üzerinde bulunan VK Kozmetik’i ziyaret etti. Heyet burada VK Kozmetik firması sahibi Vahide Aktalay’dan firma ile ilgili bilgi aldı. Aktalay, Yalova’daki üretim yerlerinde birçok kozmetik ürünü ürettiklerini ve piyasaya sunduklarını dile getirdi. Bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini kaydeden Aktalay, “Şu anda Trakya pazarının yüzde 67’si bizim elimizde. Her geçen gün daha da büyüyoruz. Dünyaca ünlü büyük kozmetik firmaları ile başa çıkacak bir durumdayız. Yalova’daki üretim alanımızda 35, İstanbul merkezimizde de 45 kişi çalışmakta. Yurt dışına da ihracat yapmaktayız” dedi.

Aktalay, Başkan Özel’e İstanbul’daki kozmetik firmalarına da yer bulunarak Yalova’ya getirilebileceği önerisinde bulundu.

Başkan Özel de Yalova’da böyle bir firmanın olmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

 YTSO heyeti, ardından Termal Kaymakamı Murat Erkan’ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Erkan, Japon Kızıhaçı tarafından yaptırılan fakat bugüne kadar açılamayan rehabilitasyon merkezi ile ilgili konuklarına bilgi verdi. Yıllardır kullanılamayan rehabilitasyon merkezinin Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan Sağlık Bakanlığı’na 49 yıllığına kiralandığını belirterek, “Buranın işletmesi daha sonra Kızılay’a verildi. Ardından da Yalova Üniversitesi’ne verilmesi için protokol yapıldı. Fakat Çevre ve Orman Bakanlığı buna karşı çıktı. Protokolünde 3’üncü şahıslara işletme bakanlık bilgisi dışında verilemez diye bir ifade geçtiği için Bakanlık buna dur dedi. Böyle olunca da üniversite geri adım attı. Çünkü buraya 2 milyona yakın yatırım yapıp daha sonra böyle bir engel çıkmasından çekindiler. Aslında bu mantıkla Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Kızılay’a işletmenin verilmesine de karşı çıkması gerekirdi” dedi.

Kaymakam Erkan, bu sıkıntının bir an önce çözülmesi gerektiğini dile getirerek, “Kiminle konuşsanız herkes tamam bu işi çözelim diyor ama ortada bir şey yok. Bu cenazeyi bir an önce kaldırmak lazım. Bakanlıkların ve Kızılay’ın bir araya gelerek bu durumu çözmesi gerekir. Protokolde de o kadar kesin hükümler yok ama halen bir gelişme yaşanamamış. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. 1-2 aya kadar sonuca ulaşacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik’i de ziyaret eden YTSO heyeti, burada da ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Termal’in amiral gemisinin kaplıca işletmesinin olduğunu ifade eden Başkan Atik, şunları söyledi: “Kapılıca İşletmesi’nin kesinlikle özel sektöre kiralanması lazım. 2004’de biz buranın özel bir sektöre kiralanması için TBMM’de bu kanunu değiştirdik. Sadece devlet işletebiliyordu. Şimdi özel sektörün de işletebilmesinin önünü açtık. Artık özel sektör kiralayabilir ama satılamaz. Yasalar gereği burası özeleştirilme yapılamaz ama özel sektöre kiralanabilir. O pozisyondayız şu an. Bunu için de bir çalışma yapmamız gerekiyor. Özel sektörün burada çalıştırılması gerekiyor” dedi.

YTSO Başkanı Celal Özel de Termal ilçesinin gelişimi için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Daha sonra Çamlık Otel’de Termal’de bulunan üyeler ile yönetim kurulu toplantısını yapan YTSO heyeti, son olarak Termal’deki üyelerini ziyaret ederek programı tamamladı.