NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

YTSO, TOBB’un 66.Genel Kuruluna Katıldı.

18.05.2011
15-16 Mayıs 2011 tarihleri arasında Ankara’da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Salonu'nda  gerçekleşen TOBB’un 66.Genel Kuruluna YTSO Meclis Başkanı Mehmet Gürel, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı V.Şahin Tiryaki, Yönetim Kurulu Üyeleri Koray Girgin ile Şahin Morgül, TOBB Delegeleri Erdinç Tanıl, Mustafa Toprak ve Alican Mengüverdi ile YTSO Genel Sekreteri Taner Eriş ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanı M. Anıl Dinçer, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yıldız Tuna ile Kurul üyeleri katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, kavgaya ve çatışmaya değil, huzura ve diyaloğa ihtiyaç olduğunu belirterek, “Biz birlikte güçlüyüz” mesajı verdi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu “Demokrasi ve kalkınmayı sekteye uğratacak her girişimin karşısında duralım. Türkiye’yi güçlü ekonomisiyle, kaliteli demokrasisiyle, yükselen yıldız haline getirelim. Geçmişle hesaplaşmaya takılıp kalmayalım. Geçmişimizdeki yanlışlarla yüzleşelim, ama yüzümüzü daha aydınlık olan ortak geleceğimize çevirelim. Bir taraftan ekonomimizi büyütürken, diğer yandan eğitimiyle, sağlığıyla, güvenliğiyle bütün yaşam kalitesini yükseltelim.” dedi.

Al bayrağın etrafında kenetlenen 73 milyonla, bir başarı hikâyesi yazdıklarını bildiren Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu : 

“Dün başka ülkelere bakıp imrenirdik, şimdi imrenilen bir ülke haline geldik. Bu değişim, Mustafa Kemal’in “geldikleri gibi gidecekler” dediği gün başladı. Bu topraklarda başladı. Tek vücut haline gelen bir milletle başladı. En zor zamanlarda bile, zihninin derinliklerinde “büyük düşünme ve iddia sahibi olma” arzusunu yaşatan Milletimiz bunu başardı.

2001 yılındaki büyük ekonomik krizde pek çok insanımız işini ve servetini kaybetti. Hepsinden önemlisi de umudunu kaybetti. Türkiye’nin yeniden ayağa kalkmasının yıllar alması bekleniyordu. Ama o karamsar tablo içinde bile biz umudumuzu hiç kaybetmedik. Tam aksine umut aşıladık. O ağır krizi aşabileceğimizi, yeni bir başlangıç yapabileceğimizi vurguladık.

2002 yılındaki Genel Kurulumuzda Türkiye’de ilk defa şu hedefleri koyduk: 2010 yılında ihracat 100 milyar doları aşacak, kişi başına gelir 10 bin dolara ulaşacak. Bu hedefleri ulaşılmaz bulanlar oldu. Ama biz, kendi gücümüzü biliyorduk. Allaha çok şükür ki, bugün her iki hedefimizi de aştık. Bütün dünyaya bu milletin neler yapabileceğini bir kez daha gösterdik.” dedi.