NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası TD-IHK Genel Kuruluna katıldı

08.12.2009

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel, 4 Aralık 2009 tarihinde TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu, Münih Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Prof. Dr. Erich Greipel, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rainhardt Freiher Von Leppereedting, Büyükelçilik temsilcileri, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile çok sayıda medya grubunun da  yer aldığı, Münih Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odasının (TD-IHK) 6. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

YTSO Başkanı Celal Özel “Ülkemizin en büyük ticari partneri olan ve en fazla vatandaşımızın yaşadığı dünyanın da en büyük dördüncü ekonomik gücü olan Almanya ile olan ilişkilerimizin her zaman çok büyük önemi bulunmaktadır. Gerek ülkemiz, bölgemiz ve gerekse Almanya’daki vatandaşlarımızın birliktelik, ticari kapasitelerini geliştirmesi ve etkin bir lobi yaratabilmesi için Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası 22 Ekim 2003 tarihinde Almanya’nın Köln merkezinde kurulmuştur. Odamızın da 2006 yılında üye olduğu Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası 30 Kasım 2009 tarihi itibari ile 418 üyeye sahip bir kurumdur” sözleriyle birlikte Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın kuruluş amacı ve hizmet alanlarının altını şöyle çizdi:

TD-IHK Türk – Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurulma amacı;

Almanya Federal Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki, ekonomik, tarihi ve hizmet ilişkilerini her iki yönde geliştirmektir.

TD-IHK’nın çok sayıda gerçekleştirdiği faaliyetlerden bazılarını özetlersek;

a-)Her iki ülkedeki şirketler, ticaret ve sanayi odaları ve başka kurumlar arasındaki iş ilişkilerine aracılık etmek, bu ilişkileri kurmak ve daha da geliştirmektir.
b-)Türkiye’nin AB’ye katılımını desteklemek ve etkin lobi yapmak.
c-)İlişkiler hakkında bilgi vermek, danışmanlık yapmak ve bilirkişi raporlarını düzenlemek.
d-)Basın toplantıları, bilgilendirme seminerleri, sempozyumlar, konferanslar, tartışma toplantıları, sergiler, fuarlar ve başka toplantı/etkinlikleri gerçekleştirmek, organize etmek ve üyeleri ticaret ve ekonomi hakkında bilgilendirmek.
e-)Almanya’daki gençlerimize mesleki beceriler kazandırmak.


YTSO Başkanı Celal Özel, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası 6. Olağan Genel Kuruluna ilişkin diğer izlenimlerini ise “Genel Kurula katılarak Odanın fonksiyonlarını yerinde görmek ve Odanın başta Genel Müdür olmak üzere Yönetim Kurulu üyeleri ile yaptığım görüşmelerden Yalova’ya faydalar sağlayacağını düşünmekteyim. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olan ve ülkemiz açısından özel bir yeri olan Almanya ile ilişkilerimizin dinamik bir şekilde götürülmesi gerekmektedir. Odamızın stratejik hedeflerinde, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası ile ilgili çalışmalarına mutlaka yer vereceğiz. Ayrıca Münih Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı da önümüzdeki yıl Bavyera Ticaret ve Sanayi Odası’nın İstanbul’da bir temsilcilik açacağını ve Türkiye ile ilişkilerine her açıdan çok önem verdiklerini belirtmişlerdir. Ayrıca tüm katılımcılar, vize sorununun mutlak çözümünün gerekli olduğunu da vurgulamışlardır. Almanya ile ilgili her türlü bilgi ve desteğe ihtiyacı olan Yalova’lıların Odamız ile temasa geçmelerinde kendilerine büyük yararlar sağlayacağını ifade etmeliyim” olarak aktardı.