NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Celal Özel’in 5 Haziran Dünya Çevre Günü Kutlama Mesajı

05.06.2011

İnsanlar yaşamın devamı için toplumsal yaşama ihtiyaç duymuştur. Toplum yaşamı kişilerin yaşamına kolaylık sağlama yanında birtakım zorlukları da beraberinde getirmiştir. Artan ihtiyaçlar, üretim teknolojilerinin gelişimini hızlandırarak kaynakların hızlı tüketimine yol açmıştır. İnsanlar dünyamızın sınırlı sayıda kaynağını gittikçe artan oranlarda tüketmeye devam etmektedirler. Bu durumda da bize düşen; teknolojiyi etkili bir biçimde kullanma, bu yüksek teknolojiyi kullanırken kaynakları ve özellikle enerjiyi verimli kullanarak gelecekteki muhtemel sorunları en aza indirgemektir.

Gürültü, su, toprak, flora-fauna ve kültürel çevre için önemli unsurlardır. Havanın, suyun, toprağın kirlenmesi, doğal bitki örtüsü ile ormanların azalması, hayvan türlerinin ve kültürel çevrenin hızla yok olması, gürültünün şiddetinin artması çevre sağlığını dolayısı ile insan sağlığını tehdit etmektedir. Bu sorunlar nüfus, sanayileşme, kentleşme ve turizm gibi etkenlerin plansızlığından kaynaklanan sorunlardandır. Çevre sorunları ile baş edebilmek ve minimize edebilmek için toplumun çağdaş anlamda çevre bilincine sahip olması çok önemlidir.

1972 yılında İsveç'in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan bir kararla 5 Haziran günü “Dünya Çevre Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu tarihten itibaren Türkiye'de de çevre ve çevrecilik bilincinin daha da geliştirilmesi, yaygınlaştırılması konusunda farkındalık ve bilinç arttırma faaliyetleri hızlanmıştır.

Temiz bir çevre, geleceğimizin garantisidir! Çevreyi korumak her şeyden önce bireysel bir sorumluluktur. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası olarak kurumsal sosyal sorumluluk anlayışımız gereğince, toplumun çevre bilincinin geliştirilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması, kullanılan üretim teknolojilerinde çevreye duyarlı, doğa dostu en ileri teknolojilerin kullanılmasının firmaların ürettikleri ürün ve sağladıkları hizmetlerin küresel rekabet ortamında kendilerine katma değer ve marka değeri kazandıracağına olan inancımızla her zaman savunucusu olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle tüm Yalova halkının ve üyelerimizin Dünya Çevre Gününü kutlar; sevgi ve saygılarımı sunarım…

Celal ÖZEL
Yönetim Kurulu Başkanı