NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

24.04.2014
Aziz milletimiz, en zor şartlar altında dahi azim ve inancını muhafaza ederek kazandığı bağımsızlık zaferinin ardından, kendi kaderini belirlemek üzere Büyük Millet Meclisi'ni kurmuş ve böylece Büyük Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünde özünü bulan egemenlik haklarına kavuşmuştur.

Millî egemenlik kavramı, Cumhuriyetimizin demokratik meşrutiyet temelinde kurulduğunun en açık ifadesidir. 23 Nisanla birlikte, millet, siyasi rejimin temel aktörü haline gelmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya üzerinde benzeri bulunmayan bir anlayışla, iki farklı ve önemli unsuru bir arada taşıyan millî bayramımızdır. Bu bayram, millî iradenin egemen kılındığı ve bunun üstünde bir gücün tanınmadığını ilân ederken, diğer taraftan da yarınlarımızın güvencesi en değerli varlıklarımıza çocuklarımıza eşsiz bir armağandır. Geleceğimiz şüphesiz, bugün daha dünyayı yeni yeni algılamaya ve anlamaya başlayan çocuklarımızın ellerinde şekillenecek geleceğimizi temsil eden çocuklarımız, geçmişten aldıkları güçle milletimizin yarınlarını şekillendireceklerdir.

Dileğimiz tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde kardeşlik duygularıyla, her günü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır. Hepimiz biliyoruz ki yarınların güçlü ve müreffeh Türkiye'sinin genç mimarları aydınlık yüzleriyle sevgili çocuklarımız olacaktır.

Bu vesileyle başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere aziz Milletimizin hürriyetini sağlayan, milli iradesine özgürce ortaya koymasına zemin hazırlayan ilk meclisin kahraman tüm kurucu üyelerini saygı şükran ve rahmetle anıyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Tahsin BECAN
Yönetim Kurulu Başkanı