NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

YTSO'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Temsilciliği açılıyor.

08.09.2023

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek, Yalova'nın kırsal kalkınma alanındaki desteklerini artırmak amacıyla önemli bir adım attıklarını açıkladı.

Başkan Demiryürek, yaptığı açıklamada "Üyelerimizin ve Yalova'nın kırsal kalkınma desteklerinden daha fazla faydalanabilmesi amacıyla hizmet binamızda tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme temsilciliğini açıyoruz. Üyelerimizin ve Yalovalı üreticilerimizin IPART3 hibe destek fonlarından faydalanmasına projeler yazılmasına Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç ile birlikte yardımcı olacağız."

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) kırsal bölgelerde tarım ve tarımsal sanayi alanındaki faaliyetleri desteklemek amacıyla sunduğu teşviklere de değinen Demiryürek, "TKDK kırsal bölgelerde tarım ve tarımsal sanayi alanındaki faaliyetler ile geçimini sağlayan kişilere ve toplumlara, daha iyi koşullar altında yaşayıp daha iyi faaliyetlerde bulunabilmesi için sunulan teşviklerdir. Yapılan maddi ve manevi yardımlarla birlikte kırsal alanlarda kalkınma sağlanması ve yapılan faaliyetlerden en yüksek fayda elde edilmesi sağlanacaktır. TKDK projeleri kapsamında yatırımcılara 3.000.000 Euro'ya kadar % 50 ile % 75 oranları arasında hibe desteği sunulacaktır. Ayrıca yapılacak olan yatırımlarda KDV ve ÖTV muafiyeti sağlanacaktır." Dedi

Başkan Demiryürek, odalarında açılacak olan TKDK destek bürosu ile vatandaşların bilgilendirileceğini ve proje kabul işlemlerinin bu büroda gerçekleştirileceğini belirtti. 2023 yılı içinde IPARD III programı çağrıları yayınlanacak ve Yalova'da proje kabul işlemlerinin başlayacağını da açıkladı.