NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

YTSO'dan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’a ziyaret

21.04.2009

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel, Meclis Başkanı Mehmet Gürel ile Yönetim Kurulu Üyeleri Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan YTSO Başkanı Özel, “Yalova’nın yatırım ihtiyacı var ve Bilişim OSB’de ilin en önemli yatırımlarından birisi” dedi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’a nezaket ziyaretinde bulunan YTSO Başkanı Celal Özel ve Yönetim Kurulu Üyeleri Koçal’a hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Bu esnada Yalova’nın ekonomik durumu ve ileriye dönük yatırımlar hakkında da fikir alışverişinde bulunan YTSO heyeti Bilişim OSB hakkında Başkan Koçal’dan bilgi aldı. Koçal Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü ve 2011 yılında Bilişim OSB’nin de plana alınacağının belirtildiğini söyledi. Bilişim OSB ile ilgili çalışmaların 2010 yılına kadar tamamlanmasının hedeflendiğini dile getiren Koçal, “Ancak Bilişim OSB yanlış anlaşılıyor. Bilişim OSB’yi bir Teknopark olarak düşünmemek lazım. Burası bir yazılım bölgesi olmayacak. OSB Mantığında bilişimin, teknolojinin kullanıldığı AR-GE çalışmalarının yapılabildiği bir Organize Sanayi Bölgesi olarak düşünmek lazım. Ayrıca burası Türkiye’de bir ilk olacak. Buradan elde edilecek tecrübe diğer illerde de kullanılacak. İlklerin hayata geçirilmesi her zaman zor olmuştur” dedi.