NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Satış ve Pazarlamada Zihinsel Sermayenin Kullanımı Eğitim Gerçekleştirildi

16.06.2023

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) ve ABİGEM Doğu Marmara işbirliğiyle gerçekleştirilen "Satış ve Pazarlamada Zihinsel Sermayenin Kullanımı Eğitimi" gerçekleştirildi. YTSO Meclis Toplantı salonunda Bahçeşehir Üniversitesi ve Medipol Üniversitesi öğretim görevlisi Reha Tartıcı'nın bilgi dolu sunumuyla gerçekleşen eğitime, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ve firma yöneticileri katılım sağladı.

Eğitimde, duygusal zeka kavramı üzerinde duruldu ve duygusal zekanın satış performansı üzerindeki etkisi ele alındı. Katılımcılara, algının nasıl yönetilmesi gerektiği ve satışta algı yönetiminin önemi konusunda bilgi verildi. Ayrıca, fiyat-değer ilişkisi, sektörel değer yaratma, yaratılan değerin konumlandırılması gibi pazarlama stratejileri detaylı olarak incelendi. Segmentasyonun satış ve pazarlama üzerindeki etkisi üzerinde durularak, pazardaki fırsatları görebilme ve nerede aramamız gerektiği üzerine pratik bilgiler aktarıldı.

Eğitimde ayrıca, maddi sermaye ile zihinsel sermaye arasındaki farklar vurgulandı. Zihinsel sermayenin satış ve pazarlama süreçlerinde nasıl kullanılabileceği üzerinde duruldu. Zihinsel sermayenin yaratılan farkı nasıl güçlendirdiği ve satışa nasıl dönüştürüldüğü katılımcılara detaylı bir şekilde anlatıldı. Veri madenciliği ve veri analizi gibi konular üzerinde durularak, verilerin nasıl değere dönüştürülebileceği anlatıldı. Tünelin sonunda görülen ışığı yorumlama becerisinin önemi vurgulanarak, katılımcılara bu konuda pratik ipuçları verildi.

Eğitimin devamında, son dönemde hızla gelişen ve değişen teknolojik gelişmelerin pazarlama iletişimi ve stratejileri üzerindeki etkileri değerlendirildi. Dijitalleşmenin satış ve ticari süreçlere olan etkileri derinlemesine incelendi. Katılımcılar, dijital dünyanın sunduğu fırsatları nasıl değerlendirebileceklerini ve bu fırsatları nasıl kullanacaklarını öğrendiler.

Görsel Galeri